İSTANBUL BARO'SUNDA DEPREM

ANTALYA Haber Girişi : 08 Şubat 2013 15:39
İSTANBUL BARO'SUNDA DEPREM
İstanbul Barosu, üyeleri hakkında açılan dava ile yönetimin düştüğü tartışmaları üzerine olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.
İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal, yönetim kurulu üyeleri hakkında dava açılmasıyla baro yönetiminin düştüğü tartışmaları üzerine basın açıklaması yaptı. Baronun Orhan Adli Apaydın Konferans Salonunda açıklamalarda bulunan Kocasakal, “Bu süreçte çeşitli bahane ve yalanlarla yargı önce kuşatıldı, sonra da fiilen ele geçiştirilerek tutsak edildi. Bunun sonuçları da önce yüksek yargıdan başlayarak somut bir biçimde görülmeye başlandı. Hak ve özgürlükleri koruyan icraatlar, yüksek yargının yeni şekillenmesiyle birlikte bir bir değişmeye başladı. Bu açıdan bakarsak şu anda Türkiye’de artık hiçbir kişinin hiçbir kurumun, herhangi bir hukuk güvencesi ve güvenliği bulunmamakta. Daha acısı ve tehlikelisi, artık muhalif insanların, yurt sevenlerin susturulması ve sindirilmesi, tasfiyesi tamamıyla yargı organı aracılığıyla gerçekleştirilmekte. Bunun için de biliyorsunuz, her derde deva, her kapıyı açan 'örgüt' iddiasıyla gizli tanıklarla, birtakım virüslerle dijital verilerle bu tasfiye gerçekleştirilmekte” diye konuştu.

DHKP-C operasyonu kapsamında yapılan aramaları da eleştiren Kocasakal, “Soyut bir örgüt iddiası, buna bağlı olarak önceden ve sonradan verilen dinleme ve gözaltı kararlarıyla sabaha karşı yapılan baskınlar, ev ve büro aramaları, gözaltılar ve tutuklamalar, ardından da davalar. Nitekim avukatlara karşı da bu senaryo yürürlüğe konulmuştur. Biliyorsunuz daha önce de birtakım avukat meslektaşlarımız, avukatlık faaliyetleri sorgulanarak, neden belli davaları veya belli kişilerin savunmalarını aldıkları, üstlendikleri sorgulanarak gözaltına alındılar. Geçtiğimiz günlerde yine planlı bir yayına ve kamuoyu oluşturma çabalarına bağlı olarak gene bazı meslektaşlarımız mesleki faaliyetleri nedeniyle terörist ilan edildiler. İsimleri birtakım terör örgütleriyle anılarak bu şekilde süreç kriminalize edildi ve gene sabah baskınlarıyla hukuka aykırı atamalarla gözaltına alınıp tutuklandılar” ifadelerini kullandı.

“Avukatlık mesleğine, meslek onuruna, barolara yönelik saldırıların, hukuksuzlukların yoğunlaştırılmasına tahammül edilemez" diyen Başkan Ümit Kocasakal, şöyle devam etti:

"İstanbul Barosu Yönetim Kurulu bu konuları görüşmek ve saldırılara karşı hareket tarzını belirlemek üzere genel kurulunu olağanüstü toplantıya çağırmaktır. Yönetim kurulu ve tüm organları, tüm baro başkanlarını, ülkedeki tüm avukatları, dekanları davet etme kararı almıştır. Mesleğe, meslektaşa, baroya ve barolara karşı saldırılara en iyi cevabı genel kurulumuz verecektir.”