İSMAİL HAKKI KARADAYI GÖZALTINDA

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 03 Ocak 2013 12:40
İSMAİL HAKKI KARADAYI GÖZALTINDA
Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın İstanbul'da gözaltına alındığı iddia edildi.
Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın İstanbul'da gözaltına alındığı iddia edildi.

Ankara’dan İstanbul’a giden polis ekipleri, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın bulunduğu Fenerbahçe Orduevi’ne gitti.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Fenerbahçe Orduevi’ndeki lojmanından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve korumaları eşliğinde ayrılan Karadayı, daha sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilmişti. Adliyeye hakim ve savcıların kullandığı otoparktan getirilen Karadayı, -2’nci kattaki adliye tabipliğine çıkartıldı. Burada yaklaşık 20 dakika boyunca sağlık kontrolünden geçirilen Karadayı, daha sonra cezaevi araçlarının giriş yaptığı -7’nci kattaki otoparktan çıkartılarak Atatürk Havalimanı’na götürüldü. Karadayı, sağlık kontrolünden geçirilirken adli tabipliğin bulunduğu katta yoğun güvenlik önlemleri alındı. Karadayı, sağlık kontrolünün ardından basın mensuplarının görüntü almaması için asansörle -7’nci kata indirildi. Karadayı, yoğun güvenlik önlemleri altında daha sonra protokol kapısından çıkartıldı. Bu arada, adliyeye girişi sırasında görüntü almaya çalışan basın mensupları Karadayı’nın korumaları tarafından sert bir şekilde engellendi.

ANKARA'YA GİTTİ

Saat 13.00’teki uçağa rezervasyon yaptırıldığı ancak Karadayı’nın 12.00’deki uçağa bindirildiği öğrenildi. Uçağın, yolcular bindikten sonra Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının görüntü alamayacağı bir yere çekildiği ve Karadayı’nın uçağa en son bindiği ifade edildi.

Karadayı, soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili’ye ifade verecek.

28 Şubat soruşturması kapsamında bugüne kadar 90 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında dönemin 2. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 60 kişi tutuklanmıştı.

Emekli Orgeneral Çevik Bir, yaptığı açıklamada, süreçte her hangi bir suç fiili olmadığını savunarak “Her şey emir komuta zinciri içerisinde gerçekleşti” demişti.

Bazı sanıklar, Batı Çalışma Grubu"nun Genelkurmay yönetiminin bilgisi dahilinde kurulduğunu ifade etmişti.

28 Şubat soruşturmasının iddianamesinin yazılmasına devam ediliyor.

VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın gözaltına alınmasına ilişkin, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın göndermiş olduğu bir talimat gereği ifadesi alınmak üzere Ankara’ya çağrılması söz konusu. Herhangi bir arama işlemi yok, bunun dışında ilave bir bilgi de yok” dedi.

"ŞÜPHELİ SIFATILA İFADE VERECEK"

Sabah saatlerinde Genelkurmay Eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın gözaltına alındığı iddiaları üzerine avukatı Kırıkkale'de açıklamalarda bulundu. Avukat Erol Aras: Az evvel bilgi netliği sağlandı. Şimdi komutanın kendisi ile görüştüm. Aldığımız bilgi, bir gözaltı, arama kararı yok. Yalnız şüpheli sıfatıyla ifadesinin Ankara'da alınması için İstanbul'dan uçağa binecek"