HÜKÜMET'TEN İLK AÇIKLAMA

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 03 Ocak 2013 14:22
HÜKÜMET'TEN İLK AÇIKLAMA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin geçmişte yaşanan demokrasi dışı uygulamaların hesabının sorulmamasının mümkün olmadığını söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin'i parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, 28 Şubat soruşturması kapsamında eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın ifadeye çağrılmasına ilişkin soru üzerine, Türkiye normalleşirken, daha güçlü demokrasiye doğru yol alınırken geçmişte yaşanmış olan demokrasi ve hukuk dışı uygulamaların hesabının sorulmamasının mümkün olmadığını ifade etti. Şahin, "Konuyu bu çerçevede değerlendirmek gerekir" şeklinde konuştu.

28 Şubat sürecinde iktidarın büyük ortağı konumundaki bir partinin mensubu olduğunu hatırlatan Şahin, o dönemin sıkıntılarını yakından ve bizzat yaşamış bir kişi olarak, aradan yıllar geçtikten sonra Türkiye'de geçmişte keyfi ve hukuk dışı birtakım uygulamaların hesabının yargı marifetiyle sorulmasını, demokrasi açısından, hukuk devleti olma açısından mesafe alındığının bir göstergesi olarak değerlendirdiğini söyledi. Şahin, "Bu şaşılacak bir durum değil. Konu yargıda olduğu için bunun dışında başka bir şey söylemeyi gerekli görmüyorum" diye konuştu.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarına ilişkin soru üzerine Şahin, siyasi parti grupları olarak çalışmalar için herhangi bir süre üzerinde mutabık kalmadıklarını ifade etti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in daveti üzerine kurulan ve onun çabalarıyla belli bir mesafe alan çalışmaların 2013'te de devam edeceğini belirten Çiçek'in, 'geriye kalan maddelerin üç aylık sürede tamamlanacağını düşünüyorum' sözleriyle bir çerçeve çizdiğine dikkat çekti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.