HDP EŞ GENEL BAŞKANI SEBAHAT TUNCEL ANTALYA'DA

ANTALYA HABER Haber Girişi : 14 Mart 2014 12:59
HDP EŞ GENEL BAŞKANI SEBAHAT TUNCEL ANTALYA'DA
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "AK Parti bu kadar süredir iktidarda ve Başbakan Erdoğan bu kadar tek adam haline gelmişse bu CHP'nin yüzündendir" dedi.
Antalya'da partisinin seçim çalışmalarında partilileriyle bir araya gelen Sebahat Tuncel, yaptığı açıklamada, çözüm sürecine değinerek, AK Parti'nin 1 yıldır hiçbir adım atmadığını savundu. Parti liderlerine seslenen Tuncel, halkın sorunlarını anlayabilmeleri için tavsiyede bulunarak, "Kürtler liseden sonra parasıyla Kürtçe öğrenebilirmiş. Biz buradan diyoruz ki Başbakan da dahil Kılıçdaroğlu ve diğer parti liderleri siz kendi paranızla Kürtçe öğrenin, öğrenin de yeni bir gelecek kurun" dedi.
CHP'yi eleştiren Tuncel, Başbakan Erdoğan'ın tek adam olmasını ve AK Parti'nin iktidar olmasının nedenini CHP'ye bağladı. Tuncel, "AK Parti'nin karşısında bugün CHP alternatif olamaz. Eğer bugün AK Parti bu kadar süredir iktidarda ve Başbakan Erdoğan bu kadar tek adam haline gelmişse bu CHP'nin yüzündendir. Ne diyor Başbakan 'İyi ki CHP gibi bir muhalefetimiz var' doğru söylüyor" diye konuştu.

"CHP, KİMLİK BUNALIMI YAŞIYOR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile çözüm sürecinde görüşmek istediğini ancak Kılıçdaroğlu'nun "Bizimle yan yana durmak size de zarar verir bize de" dediğini iddia eden Tuncel, CHP'nin şimdilerde kimlik bunalımı yaşayarak karşı olduğu kitlerle bir araya geldiğini söyledi. Cemaatle yürümenin CHP'ye yakışmadığını vurgulayan Tuncel, şunları söyledi:
"CHP, çözüm sürecine karşı, Kürtlerin dil ve özgürlüklerine karşı. Nereden mi biliyorum. Biz, Kılıçdaroğlu ile görüşmek istedik. Kılıçdaroğlu bize 'Bizimle yan yana durmak size de zarar verir bize de' dedi. Kimin yanında oldu peki AK Parti'nin kavga ettiği cemaatle ve eski ülkücülerle. Aslında CHP kimlik bunalımı yaşıyor. Cumhuriyetçi mi, ulusalcı mı, sosyal demokrat mı hepside var maşallah. Hepsinin ortaklaştığı yer çözümsüzlük siyaseti. CHP kendisine sağdan yol açtı gidiyor. Türkiye'nin bu hale gelmesinde ortak olan cemaatle yürümek senin için sorun değilse sana güle güle. Deniz Gezmiş'e söz söyleyen adamlarla yürümeye senin gönlün el veriyorsa sana güle güle."