FİGEN ÇALIKUŞU'NDAN ANTALYA'YA 10 BİN KARANFİL

ANTALYA HABER Haber Girişi : 09 Mart 2013 09:55
FİGEN ÇALIKUŞU'NDAN ANTALYA'YA 10 BİN KARANFİL
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle CHP’li Meclis Üyesi Avukat Figen Çalıkuşu, meclis üyeleri ile birlikte 10 bin karanfil dağıttı.
Kalekapısı Attalos heykeli önünden başlayan karanfil dağıtımına, Işıklar Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Kışlahan Havuz önü ve Muratpaşa Cuma Pazarı’nda devam edildi. Üzerinde “Hayatın isimsiz kahramanları olan biz kadınlar, neden hayatın mağduru olalım?” yazılı çıkartma yapıştırılmış karanfilleri dağıtan Çalıkuşu, “Çağımızın hastalığı haline gelen şiddet ve nefret, her ilişkide arsız, soğuk ve sevimsiz hali ile çıkıyor karşımıza” dedi.
Etnik kimlik, cinsiyet ayırımcılığı, iktidar hırsı adı altında günlük hayatta evde, trafikte, hastanede adliyede, sokakta şiddetin kendini ifade etmenin en kolay yolu haline geldiğini belirten Çalıkuşu, “Bugün, insan onurunu korumak adına, insanca çalışma koşullarının mücadelesinde kadınların kararlılığının, cesaretin ve dönüştürme gücünün açığa çıktığı isimsiz kahramanları anma günü” dedi.
Çalıkuşu kadın istihdamı, eşit işe eşit ücret uygulamalarında kadınların hala talepçi konumunda olduklarını belirterek “Ya siyaset? Kadın kotası, tüzükler ile ne değişti? Önce çıkış noktasını doğru saptayalım. Sorunun adı kadın sorunu değil, ne yazık ki erkek sorunudur. Biz kadınların her türlü baskıya, zorbalığa, şiddete, ayırımcılığa, törelere, tecavüzlere karşı eşitlik adalet ve barış çığlıklarımızı duyun” diye konuştu.