DOMATEXPO KUMLUCA

ANTALYA HABER Haber Girişi : 21 Kasım 2013 09:33
DOMATEXPO KUMLUCA
Antalya’nın Kumluca ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Domatexpo” fuarının açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın katılacağı bildirildi.
Kumluca Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi’nde gerçekleştirilecek fuara katılımın yüksek olduğunu belirten Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, fuarın açılış programında sezonun ilk ihracat tırına son paletin yerleştirilmesi, mühürlenmesi ve tırın uğurlanmasının yanında, Kumluca Hali sezon açılışının da gerçekleşeceğini kaydetti.
Bu yılki fuarın temasının “Domates ve İhracat” olması sebebiyle Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı ve çeşitli ülkelerin ticaret ataşelerini ağırlayacaklarını kaydeden Başkan Çetinkaya, “2.Domatexpo fuarını bu yıl da farklı etkinliklerle donattık. Yöremize has kapya biberden dünyada ilk olarak tatlı üretildi. Fuarda Kumluca’nın kapya biberi tatlısı olarak yerini alacak. Ayrıca fuarımızda sektör toplantıları, domates üreticileri ve hal sektörü buluşması ile ayrıca eğitim toplantıları düzenleyeceğiz” dedi.