DEVLET HASTANESİ'NDE YANGIN !"> DEVLET HASTANESİ'NDE YANGIN !"> DEVLET HASTANESİ'NDE YANGIN !">

DEVLET HASTANESİ'NDE YANGIN !

ANTALYA HABER Haber Girişi : 27 Haziran 2013 19:58
<font color=DEVLET HASTANESİ'NDE YANGIN !" />
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Devlet Hastanesi’nde yaşanabilecek olumsuz bir duruma karşı Manavgat Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından yangın tatbikatı ve yangınla mücadele eğitimi verildi.
Tatbikatta ikinci katta çıkan bir yangında içeride mahsur kalanlar itfaiye araçlarının merdivenleri ile kurtarılırken, yangın ekipler tarafından kısa sürede söndürüldü. Tatbikatın ardından açıklama yapan Manavgat İtfaiyesi Vardiya Amiri Bayram Çekiç, yangınlara ilk 3 dakikada müdahalenin önemli olduğunu belirtti. Çekiç “Manavgat İtfaiyesi olarak toplu yaşam alanı olan hastaneler ve işletmelerde yangın tatbikatları yapıyoruz. Bu konuda personelin ilk 3 dakika içerisinde olası bir yangına anında müdahale teknikleri hakkında eğitim verdik. Eğer yangına 3 buçuk dakikada müdahale edilirse içeride yaşayan kişi bu yangınla büyümüş olarak karşılaşır" diye konuştu.
Günlük yaşantımızda evlerimizde vaz geçemeyeceğimiz ihtiyaçlardan birisi de elektriktir. Bir prize 6'lı uzatma kablo bu ne yapıyoruz buna televizyon, bilgisayar, kışın ısıtıcı takıyoruz. Bunları kullanırken bina içerisinde ki elektrik kabloları 6'lı, 3'lü kablolara taktığımız cihazlarla bina içerisinde ki tesisat kabloları ısınıyor. Bunlar belli bir zamandan sonra yangına sebebiyet veriyor. Biz itfaiye olarak bu tür yangınlarla çok karşı karşıya gelmekteyiz. Bilhassa halkımızdan bu konuya hassasiyet göstermelerini ısrarla rica ediyorum" dedi.
HER YIL TATBİKAT YAPIYORUZ
Personele her yıl eğitim verildiğini belirten Manavgat Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Cavit Cesur ise, "Bu tür tatbikatları uzun yıllardır yapıyoruz. Personelimiz ile epey yol katettik. Uygulamalı yangın tatbikatından önce uzmanlardan eğitim alıyoruz. Yangın tatbikatında yoğun bakımdaki bir hasta 112 ekibiyle dışarıya çıkarılarak başka bir hastaneye nakli gerçekleştirildi. Yangına müdahale edildi. Hastane bahçesinde değişik yangın tipleri ve söndürme şekilleri uygulamalı olarak yapıldı" dedi.