DEMRE BAŞPEHLİVANI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 13 Mayıs 2013 07:53
DEMRE BAŞPEHLİVANI
Geleneksel Demre 9. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı Orhan Okulu oldu.
Antalya’nın Demre ilçesinde yapılan güreşlere 19’u baş olmak üzere 350 pehlivan katıldı. 5’i kule, 10’u meydan olmak üzere 15 hakemin yönettiği müsabakalarda, 4’de cazgır görev aldı. 100 kilogram yağın kullanıldığı 9. Demre Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ağalığını 55 bin lira ile Antalyalı işadamı Erkan Saltoğlu aldı. Güreş öncesi yağlanan pehlivanlar ise bölgeyi ziyareti gelen turistlerin ilgi odağı oldu.
Zorlu yarı final karşılaşmasında kazanmasına rağmen sakatlandığı için başpehlivanlık müsabakasına çıkamayan Elmalılı Konyaaltı Belediyesi adına güreşen İsmail Balaban, birinciliği güreşmeden Orhan Okulu’ya bıraktı. Madalyasını Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan alan Kırkpınar’da geçen yıl başaltı pehlivan güreşlerinin birincisi Orhan Okulu, “Hedefim Kırkpınar’da diğer Antalyalılar gibi üç kez altın kemeri kaldırıp seyircime hediye etmek” dedi.
9. Geleneksel Demre Yağlı Pehlivan Güreşlerin'de İsmail Balaban ikinci, üçüncülüğü ise Süleyman Aykırı ve Ünal Karaman paylaştı. Başaltı birinciliği ise Davut Cansev elde etti.