CHP'Lİ GAZİPAŞA BELEDİYE BAŞKANI'NA BERAAT

ANTALYA HABER Haber Girişi : 16 Mart 2013 08:55
CHP'Lİ GAZİPAŞA BELEDİYE BAŞKANI'NA BERAAT
Alanya 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık ve rüşvet alma, verme’ davasında sanıkların tamamı beraat etti.
Gazipaşa İlçe Belediye Başkanı CHP'li Cemburak Özgenç'in de aralarında yer aldığı 15 kişi, yargılandıkları ‘ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık ve rüşvet alma, verme’ suçlarından son kez hakim karşısına çıktı. Alanya 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıkların tamamı hakkında beraat kararı verildi.
Gazipaşa’da 'İhaleye fesat karıştırmak, dolandırıcılık ve rüşvet' iddiasıyla yargılamalarına devam edilen CHP’li Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve beraberindeki 14 kişi, Alanya 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde Hakim Necdet Vural başkanlığında görülen duruşmada son kez yer aldı. Mahkeme heyeti, müspet suçların oluşmaması nedeniyle sanıkların tamamı hakkında beraat kararı verdi. Daha önceki duruşmalara katılmadığı için ifadesi alınmayan Metin Büyüknacar ise, belediyeye değerinin altında satmış olduğu otomobilden dolayı kamu zararı olmadığını, aksine kamunun yararına hareket edildiğini belirtti. Büyüknacar, ucuza vermesinin başlıca sebebinin başkan ile aynı partili olmasından kaynaklandığını dile getirdi.
Mahkeme çıkışında sanık olarak yargılananlar, yakınları tarafından beraat etmelerinden dolayı tebrik edildi. Başkan Özgenç, hiçbir suçları yokken yargılandıklarını belirterek şöyle konuştu: "Suçsuzluğumuza inanıyorduk mahkemenin kararı bu yönde oldu. Bizim alışkın olmadığımız suçlamalarla karşılaştık. Bunları hak etmedik. Bu suçları hiç kabul etmedik. Destek verenlere teşekkür ederiz. Vizyonu yüksek topluma nasıl hizmet edebiliriz diye düşünüyoruz." Başkan Özgenç, kendileri hakkında yargılamanın başlamasına neden olan meclis üyesi hakkında ise tazminat davası açmayacaklarını belirtirken şunları söyledi: "Jandarmanın teknik ekibi hakkında ise şikayette bulunacağız. Suç olmamasına rağmen 203 sayfalık raporu hazırlayan teknik ekibin amacının ne olduğunu hangi akrabasının belediyede çalıştığını açıklayıp ciddi bir hukuk süreci başlatacağız."
Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, 5 Temmuz 2011 tarihinde ‘ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık ve rüşvet suçlarında Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonda şafak baskınıyla gözaltına alınmış, 4 gün gözaltında kaldıktan sonra sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.