CHP'DEN AKİL İNSANLAR'A ELEŞTİRİ

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 03 Nisan 2013 20:47
CHP'DEN AKİL İNSANLAR'A ELEŞTİRİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Akil İnsanlar heyeti, tamamen Başbakan Erdoğan’ın fikirlerinin taşıyıcı memur kadrosu' dedi
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Koç, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Mavi Marmara saldırısı dolayısıyla İsrail’in Türkiye’den özür dilemesine değinen Koç, özrün altındaki gerçeklerin iyi tahlil edilmesi gerektiğini söyledi.

“One minute efelenmesinden sonra İsrail ile perde önünde ilişkiler gerginleştirilirken, maşallah gemicik iyi çalışmış” diyen Koç, “Bizzat Başbakan’ın oğlu ticaretine devam etmiş. Mavi Marmara’da hayatını kaybeden yurttaşlarımızın aileleri herhalde bu iki yüzlülüğü, yanlışlığı, samimiyetsizliği sorgularlar. Başbakan’ın oğlunun gemisinin kaç kez İsrail’in hangi limanına ne mal götürdüğü ortada. Bu güya, ilişkilerin ambargoya girdiği dönemde olan süreç” ifadelerini kullandı.
Siyasetçinin sözüyle eylemlerinin uyuşması gerektiğini sözlerine ekleyen Koç, herkesin buna dikkat etmesini istedi.

“AKİL İNSANLAR HEYETİ, BİR MEMUR KADROSU GİBİ GÖZÜKÜYOR”
Akil İnsanlar heyetini de eleştiren Koç, Başbakan Erdoğan’ın tarif ettiği akil insanlarla, akil insanın sözlük anlamının birbirine uymadığını savundu. Başbakan Erdoğan’ın terör örgütü lideri Öcalan ile pazarlık yaptığını öne süren Koç, bu pazarlığın pazarlamasını da tamamen akil adam tanımı dışında bu heyete pazarlamacı olarak halka anlatmasını istediğini ileri sürdü.
Yaptırılmak istenen işin, bu kişilerin saygınlığıyla bağdaşmadığını sözlerine ekleyen Koç, teklif götürülen bazı isimlerin olumsuz yanıt verdiğini vurguladı. Başbakan’ın camdan konuşmalarının, metinlerini hazırlayan memurlarının, seçim kampanyalarını yürüten şirketlerin, ajansların oluşturulan bu heyette de aynı görevi sürdüreceğini ileri süren Koç, “Kim söylüyor bunu, biz söylemiyoruz, bizzat Sayın Başbakan dün söylüyor. İsmi geçenler arasında bazılarının Başbakan’ın tarif ettiği görev tanımını hak ettiklerini hiç sanmıyoruz. Çünkü akilliklerini, toplumda kendi alanlarında kazandıkları önderlik ve öncülük tanımını, Başbakan’ın bu görev tanımının, onların saygınlığını zedelercesine azalttığını kanısındayız. Sen kendi anlatman gereken pazarlıkta kendi söylemen gerekenleri millete söyleyemiyorsun, şimdi bu insanlar aracılığıyla bir görev kapsamı içerisinde, bir müsteşarlığa bağlı olarak memur olarak bu görev yapmalarını istiyorsun. Bunu, bu kapsam içerisinde kabul etmek mümkün de değil mantıklı da değil” diye konuştu.

Akil insanlar heyetinin tamamen Başbakan Erdoğan’ın fikirlerini topluma köprü olarak götürmekle görevlendirilen bir memur kadrosu gibi gözüktüğünü ifade eden Koç, yapılmak istenenin ciddiyetsiz bir yaklaşım olduğunu, milletin çektiği acılarla alay etme anlamına geldiğini kaydetti.

“TÜRK MİLLETİ İFADESİ ANAYASA’NIN BAŞLANGICINDA YER ALMASI GEREKİYOR”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sürece CHP’nin de dahil edilmesi gerektiği yönünde gazetelerde yer alan haberlere de değinen Koç, Cumhurbaşkanı Gül’ün yaptığı açıklamaların çok önemli olduğunun altını çizdi.

Koç, CHP’nin terör sorunun çözümü için geçmişten bu yana ciddiyetle çalışan tek parti olduğunu belirterek, “Türkiye CHP’nin önerdiği tezlerin ne kadar doğru olduğunu, ne kadar doğru bir zemine oturduğunu gün geçtikçe daha iyi anlıyor, daha ili kavrıyor. O açıklamalardan çıkan temel sonuçlardan bir tanesi bu” şeklinde konuştu.
Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Koç, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “İmparatorluk refleksiyle hareket etmeliyiz” yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, “Türkiye 90 yıllık deneyimiyle Cumhuriyet devletinin refleksiyle hareket edecek birikime sahip. Refleksleri karıştırmayalım” dedi.

Türk milleti ifadesinin Anayasa’nın başlangıcında yer alması gerektiğini belirten Koç, Anayasa’nın ilk dört maddesinde CHP’nin kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.