CHP MURATPAŞA GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI İSTİFA ETTİ

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 21 Şubat 2014 13:58
CHP MURATPAŞA GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI İSTİFA ETTİ
CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Kurnaz ve ekibinin Genel Merkezi tarafından görevden alınması üzerine, CHP Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanı Anıl Akbulut istifa etti.
CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Önder Kurnaz ve 21 kişilik ekibinin CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınması üzerine, CHP Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Anıl Akbulut partisinden istifa etti. Akbulut yaptığı açıklamada, "Seçime 40 gün kala gençliğe vurulan bu darbe hepimizi derinden yaraladı" ifadelerini kullandı. Kendini Cumhuriyet Halk Partisi'ne adayan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı için gecesini gündüzüne katan gençlerin görevden alındığını belirten Anıl Akbulut, şunları kaydetti:
"Gençliğin görevden alınmasını talep eden ve etkisi olanlar CHP'nin kadrolarında görev yapan büyüklerimizdir. Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi biz gençlere emanet etti. Bizim etkisiz kalmamızı isteyen büyüklerimiz gençlikten korkmasalardı, bugün açıklama yapmak yerine; iktidar yolunda partimizin kadrolarını gençleştirme mücadelesi verecektik."
Türkiye genelinde ve Antalya'da ilkeli ve dürüst siyaset yürüten gençlerin CHP kadrolarında yer alamadığını kaydeden Anıl Akbulut, şu ifadeleri kullandı:
"Bizlere baktığınız zaman Atatürk devrimcilerini görürsünüz. Türkiye'yi çağdaş bir toplum haline getirmek için yasa yapanları, ilke ortaya koyanları, kadın-erkek eşitliğini gerçekleştirenleri görürsünüz. Biz öyle şanlı bir neslin evlatlarıyız ki bizlere baktığınızda Sevr Anlaşması'nı imzalayanları değil, onu yırtıp atanları Lozan'ı yapanları görürsünüz."
CHP'de görevden alınan gençliğin koltuk sevdası ya da şahsi menfaatleri için değil halkı iktidara taşımak için görev yaptığını belirten Anıl Akbulut, "Yanlışlarla içine girdiğimiz seçim sürecinde, oynanan oyunlarda daha fazla rol almamak için CHP Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden istifa ettiğimi bildiriyorum. Bizim içe dönük mücadelelerle uğraşacak boş zamanımız yok. Görevi devralan ve alacak olan arkadaşlarıma bu onurlu mücadelelerinde başarılar diliyorum. Mücadelemize devam edeceğiz" dedi.