CHP HEYETİ AMERİKA'DAN DÖNDÜ

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 06 Aralık 2013 03:45
CHP HEYETİ AMERİKA'DAN DÖNDÜ
Amerikan Kongresi ve 3 düşünce kuruluşunun daveti üzerine ve çeşitli temaslar da bulunmak üzere, ABD’ye giden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yurda döndü.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Bize ‘Çok geç geldiniz’ dediler" diye konuştu. Ziyareti değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Bu görüşmelerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara talip olan bir parti olarak Türkiye’nin içerde ve dışarıda karşılaştığı bütün sorunlara ilişkin çok ayrıntılı vizyonlarımız olduğunu Amerikalı muhataplarımızla paylaştık ve şunu gördük; Amerikalılar ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi’ni genel başkan düzeyinde onun ağzından ve onun görüşleriyle tanıma fırsatı buldular” dedi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle saat 16.30’da ABD’den İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı VİP Salonunda Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri parti yetkilileri karşıladı. Kılıçdaroğlu daha sonra basın mensuplarına basın açıklaması yapmayacağını söyleyerek gerekli açıklamayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun yapacağını söyledi.

Basın mensuplarına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yeni Cumhuriyet Halk Partisi, yenidünya da sıcak ve ilgiyle karşılandığını kaydetti. Ziyaretlerinin Türk Amerikan ilişkilerine getirilerini değerlendiren Loğoğlu, “Bu açıdan değerlendirdiğimizde ziyaretimiz çok kapsamlı geçti. Yönetimle, Amerikan kongresiyle, düşünce kuruluşlarıyla, Amerika’da iş yapan iş yapan Türk iş çevreleri ve Türkiye’de iş yapan Amerikan şirketleriyle, Türk toplumuyla çok yoğun görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara talip olan bir parti olarak Türkiye’nin içerde ve dışarıda karşılaştığı bütün sorunlara ilişkin çok ayrıntılı vizyonlarımız olduğunu Amerikalı muhataplarımızla paylaştık ve şunu gördük; Amerikalılar ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi’ni genel başkan düzeyinde onun ağzından ve onun görüşleriyle tanıma fırsatı buldular” dedi.

“ÇOK GEÇ GELDİNİZ”

İlk defa Türkiye’nin AKP’den ibaret olmadığını, iktidara talip bir CHP olduğunu gördüklerini söyleyen Loğoğlu, “Ayrıca bize şunu dediler. ‘Çok geç geldiniz’ dediler 37 yıllık arayı kastederek. ‘Ama iyi ki geldiniz, zamanlı geldiniz. Bundan sonra sizi burada sık sık görmek istiyoruz’ dediler” şeklinde konuştu.

“CEMAAT İLE İLGİ TARTIŞMALAR GÜNDEME GELMEDİ”

Yapılan görüşmelerde Türkiye’de gündemde olan cemaat ile ilgili olan tartışmaların uzaktan yakından gündeme gelmediğini söyleyen Loğoğlu, “Kongre temaslarımız çok kapsamlıydı. Çoğunluk lideri ve aynı zamanda onunla birlikte Temsilciler Meclisi Başkanı Dışişleri Komitesi Başkanı ile genel başkanımızın bir görüşmesi oldu. Bize ifade edilen ile Sayın Davutoğlu en son Washington’a gittiğinde Dışişleri Komitesi Başkanı ile bir görüşme yapmak istemiş ama bu mümkün olmamış. Biz, kendiliğinde geldi Komite Başkanı. Bizim için tabi bize verilen önemin bir göstergesi olarak” şeklinde açıklamalarda bulundu.