CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 17 Ocak 2013 10:29
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
Ürünleri Türkiye'de de çok yaygın biçimde kullanılan Huawei şirketinin merkezini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Çin ziyaretinde yer alan heyet, ürünleri Türkiye'de de çok yaygın biçimde kullanılan Huawei şirketinin merkezini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Burada ürünleri yakından inceleyen Kılıçdaroğlu, tablet PC’de oyun oynadı, görüntülü görüşme gerçekleştirdi.

Firmanın Başkan Yardımcısı Çü Vınçu, şirketlerinin ürün ve çözümlerinin dünyanın en büyük 50 telefon operatörü tarafından kullanıldığını kaydetti. Huawei'nin Türkiye ofisini 2002'de Ankara'da açtığını, 2007 yılında da İstanbul merkez ofisini, İzmir, Diyarbakır ve Trabzon'da da destek ofislerini hizmete sunduklarını ifade eden Çü Vınçu, "Dünya genelinde toplam 150 binin üzerindeki çalışanımızın 70 binden fazlası Ar-Ge'de istihdam edilmekte. Huawei'nin geçen yıl satış gelirleri 35 milyar dolara ulaştı. 2,4 milyar dolar da net kar açıkladık" dedi.

Kılıçdaroğlu da firmanın sadece araştırma değil, toplumsal sorumluluğu da yerine getirdiğini belirterek, çalışmalarından dolayı tebrik etti.CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ise Türkiye'deki siyasi partiler arasında bilgi ve iletişim teknolojileri genel başkan yardımcılığı bulunan tek partinin CHP olduğunu belirterek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu'nun akşam saatlerinde Urumçi'ye hareket etmesi bekleniyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.