CHP ANTALYA'DA ÖN SEÇİME GİTTİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 26 Ocak 2014 10:58
CHP ANTALYA'DA ÖN SEÇİME GİTTİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin, Antalya'nın Muratpaşa ve Konyaaltı belediye meclis üyesi adaylarının yarısını belirlemek için 12 bin 412 üye sandık başına gitti.
Muratpaşa ve Konyaaltı belediye meclis üyeliklerinin yarısını kontenjan, kalan yarısını ön seçim ile belirleme kararı olan CHP Genel Merkezi'nin genelgesi gereği 12 bin 412 parti üyesi bugün sandık başına gitti. Belediye meclis üyesi olabilmek için CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı'na başvuran 153 aday adayından 89'u ön seçim sandığına girmeyi tercih ederken, 66 aday adayı kontenjandan atama şansını zorlamak için sandığa girmeyecek. 80 başvurunun olduğu Konyaaltı ilçesinde de 53 aday adayı ön seçim sandığına girmeyi tercih ederken, 27 aday adayı kontenjandan atamayı bekleyecek. Muratpaşa'da 9 bin 600 üye ön seçim için Narenciye Caddesi'ndeki Trabzonspor Halı Saha Tesisleri'nde, CHP Konyaaltı'nda ise 2 bin 812 üye ön seçim Sporland Tesisleri'nde gerçekleştiriliyor.

SEÇİM HAVASI VAR
Muratpaşa ilçesinde düzenlenen ön seçim alanına giden CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP'nin çok güzel bir seçim havası bulduğunu, bu havayı tüm Türkiye'de yaşatmayı istediklerini söyledi. Acar, bunun bir demokrasi şenliği olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Muratpaşa ilçemize kayıtlı 9 bin 600 partilimiz oy kullanacak. Dışarıda çok güzel bir seçim havası var. Seçimin esasında kaybetmek de var, kazanmak da var. Asıl olan bu güzelliği yaşamaktır. Kazanamayan adaylarımızın partimize küsmeden çalışmalarını sürdürmelerini diliyorum." 
Muratpaşa CHP İlçe Başkan Yardımcısı Murat Öztınar ise 89 aday adayı olduğunu anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Bir sandıktan 7 kişi çıkacak. Geriye kalan meclis üyesi aday adaylarımıza parti yönetimi karar verecek. Adil olsun partimizin örgütünden gelsin diye seçim yapıyoruz. 9 bin 600 kişi oy kullanacak."
Öte yandan, Muratpaşa Belediye Meclis üyeliğine aday adayı olan 153 kişiden 86'sının üniversite ve yüksekokul, 46'sının lise, 15'inin ortaokul, 6'sının ise ilkokul mezunu olduğu belirlendi. Konyaaltı Belediye Meclis Üyeliğine aday adayı olan 77 kişiden 36'lısının üniversite ve yüksekokul, 32'sinin lise, 4'ünün ortaokul, 5'inin ise ilkokul mezunu olduğu belirtildi.