ÇETİN 'MHP ANTALYA BÜYÜKŞEHİR'İ ALACAK'"> ÇETİN 'MHP ANTALYA BÜYÜKŞEHİR'İ ALACAK'"> ÇETİN 'MHP ANTALYA BÜYÜKŞEHİR'İ ALACAK'">

ÇETİN 'MHP ANTALYA BÜYÜKŞEHİR'İ ALACAK'

ANTALYA HABER Haber Girişi : 07 Ağustos 2013 14:05
<font color=ÇETİN 'MHP ANTALYA BÜYÜKŞEHİR'İ ALACAK'" />
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Teşkilatı Başkanı Osman Çetin, yapılan anketlere göre partilerinin Antalya’da yüzde 40 oranla birinci sırada yer aldığını ve 8 ay sonra Antalya Büyükşehir Belediyesini alacaklarını söyledi.
MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin 2014 yılında yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını değerlendirdi. Aday adayları için başvuru sürecinin başladığını kaydeden Çetin, sürecin Ağustos ayının sonuna kadar süreceğini bildirdi. Bazı yerlerde adayların artık açıklandığını ifade eden Çeti, "Bizim dışımızda açıklayan parti yok. Şu anda bütün ilçelerimizde aday adayı var. Süreç devam ediyor. Bazı ilçeler hızlı gidiyor, bazılarında yeni yeni çıkmaya başlıyor. Memurların, kamuda çalışanların durumu var. Bazı yerlerde son dakikaya kalmalarının nedeni kamuda çalışan olmalarıdır. Bitiş süreci bayram sonu açıklanacak net olarak. Eylül-Ekim’de değerlendirme yapılır" dedi.
Seçim için altyapı çalışmalarının 2013 yılı başından bu yana sürdüğünü kaydeden Çetin, sürecin yüzde 99’nu bitirdiklerini belirtti. Okulların açılması ile birlikte siyasetin hız kazanacağını ifade eden Çetin, "Partiler hızlı bir şekilde sahada olacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına 3 tane aday adayımız var. 3 arkadaşımızdan birisi de olabilir, başkaları da çıkabilir. Yani memleketin zor döneminde, iktidar baskısının her türlü imkanları kullanılarak yapılan baskılara rağmen aday adayı olmuş bütün arkadaşlarımız hakikaten ciddi sorumluluk ve parti sevgisi ile bu yola çıkmışlar. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına aday adaylarımız Turgut Bucak, Gökhan Oral, Abdullah Duman olarak belirlendi" dedi.
MHP’nin geçen seçimlerde 5 ilçeyi kazandığını hatırlatan Çetin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda ne AK Parti’nin, ne de Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) şansının söz konusu olmadığını söyledi. Alanya'da CHP’nin hiç seçim kazanmadığını ifade eden Çetin, "Herkes oturduğu yerden mutlaka bir hesap yapıyordur ancak milletin de bir hesabı var. Allahın da bir hesabı var. Hepimiz gönlümüzle, özveri ile elimizden gelenin en iyisini, kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz. Ne bir yerlerden ekonomik destek ve güçle bu işleri yapıyoruz, ne iktidar gücü, ne de belediye gücü bulunduruyoruz. Ama şehirde ne AK Parti’den, ne de CHP’den geri kalır çalışma ve program içerisinde değiliz" şeklinde konuştu.
HERYERDE KAVGA, GÜRÜLTÜ VAR
Antalya’nın sorunlarına değinen Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu şehrin her yerinde kavga gürültü var. Her yerde mutsuzluk var. Bu şehrin heryeri çıkmaz sokaklar dolu. Bu şehrin her yerinde sorunlar var. Bunları Ak Parti ve CHP aşamamış. Belediye başkanının odasındaki eşyalara haciz geliyor. Birisi çıkıyor diyor ki 'Derhal istifa etmeli bunu yaşatanlar'. Antalya belediyesini değersizleştirmeye, Antalya’yı değersizleştirmeye bunların hakkı yok. Bunların hesabını millet 8 ay sonra soracak. Onu şikayet eden sayın Türel’in de onu şikayet etme hakkı yok. Onun devamı halef selef durumunda olan hoca ondan kalan kısmı sürdürüyor. Onun bıraktığı yükümlülükleri yerine getiremiyor. Memleketi, belediyeyi bu hale getiriyor. Bunlar tabi mağdur edebiyatı yapmaya çalışan hocalar. 'Yemezler hocam' diyoruz. 7-8 milyara sen belediyeye icra getirt, olmaz bu işler."
ANTALYA'DA BİRİNCİYİZ
AK Parti ve CHP tarafından yapılan anketleri de eleştiren Çetin, Antalya’da birinci olduklarını söyledi. Çetin "Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde, ilçelerde, hepsinde birinciyiz. Buyursunlar çıksınlar tartışalım. Buyursunlar çıksınlar, yürekleri varsa Antalya’nın meselelerini, Antalya halkının ne düşündüğünü her yerde, her platformda, her şartta tartışabiliriz. Ama onlar soru sorduğunuz zaman 'Başbakanımız bilir', 'Genel başkanımız bilir' diyorlar. Sonra da 'Biz parti içinde demokrasiyi en çok yaşayan partiyiz' derler ya. Bunlar ne demokrasi bilir, ne demokratlığı bilir. Anketleri de başbakanları biliyordur. Onların söylediği ankette yüzde 27,6 gösteriyor MHP’yi. Ben de diyorum ki Antalya’da biz birinci partiyiz. 8 ay sonra Büyükşehir’i alacağız. Çünkü milletten alacağız, millete güveniyoruz" şeklinde konuştu. MHP Antalya İl Teşkilatı olarak Antalya merkezinde ve ilçelerde anketler yaptıklarını kaydeden Çetin şöyle konuştu:
"Hepsinde MHP yüzde 40’la birinci parti. Muratpaşa’da MHP yüzde 23 ve ikinci parti, AK Parti yok. Kepez'de bir anket yaptırdık yüzde 26 çıkıyoruz. Bayram sonrası MHP oraya yoğunlaşacak. Bütün anketler Antalya’da yerinde oturan bütün belediye başkanlarını tehdit ediyor. Hiç birinin yeri garanti değil."
Aday açıklama konusunda diğer partilerden daha hızlı hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen Çetin, AK Parti ve CHP’nin Antalya’nın bazı ilçelerine aday bulamadıklarını ifade etti. Çetin, "Korkuteli’nde adayları yok, Muratpaşa’da AK Parti’nin adayı yok. Elmalı’da hem AK Parti, hem de CHP MHP’nin karşısına çıkaracak aday bulamıyor" dedi.
Ak Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday ismini henüz açıklamamasını da eleştiren Çetin "Kimle kazanabiliriz kazaya uğramayız' diye düşünüyorlar. Onlar kazayı 2009'da yaptılar. Millet onlara bir daha Antalya’yı vermeyecek" ifadelerini kullandı.