ÇELİK "FİN​İKE ÜVEY EVLAT OLMAYACAK"

ANTALYA HABER Haber Girişi : 20 Kasım 2013 11:50
ÇELİK
Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, “Ne hal sorunu, ne sanayi çarşısı sorununa el atılmış. Marka olan Finike portakalımıza bile sahip çıkılmamış. MHP’li Belediye bu sorunlara neşter vuracak.

Finike İlçesi’nin ne tarımdan ne de turizmden layık olduğu hizmeti bugüne kadar alamadığını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, “Ne hal sorunu, ne sanayi çarşısı sorununa el atılmış. Marka olan Finike portakalımıza bile sahip çıkılmamış. MHP’li Belediye bu sorunlara neşter vuracak. Finike’ye artık kimse üvey evlat muamelesi yapamayacak” dedi.

 MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Finike’ye ziyaret programı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Kemal Çelik, Kaymakamlık, İlçe Emniyet Amirliği, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ziraat Odası, Hasyurt Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Hasyurt ve Sahilkent Esnaf Kefalet Kooperatifi, Turunçova Esnaf Odası, Turunçova Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi gibi kurum ve sivil toplum kuruluşlarında istişare toplantıları yaptı.

Finikeli muhtarlarla yemekte buluşan Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, Finike’nin bugüne kadar yeterli hizmeti alamadığını yerinde tesbit ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Muhtarlar yeni Belediye yönetim modelimizde önemli bir yere sahip olacaktır. İlçe Belediye Başkanımıza yetki devri yapacağız. Bununla da sorunlara anında neşter vuracağız. Mesela hal kompleksini örnek verelim.Hemen yapılacak. Yol, su, elektrik, içme suyu sorunları yerinden çözülecek. Dünyanın tanıdığı Finike portakalı taklit ediliyor. Mersin’de, Muğla’da üretilen portakalı da Finike portakalı diye İstanbul hal’ine sokuyorlar. Bunun önüne geçmemiz lazım. Bu konuda Ziraat Odası tek başına ne yapabilir ki? Ama bizim bu konuda gücümüz var. Bunun önüne geçeceğiz. Finike, Finikeliler tarafından Finike’den yönetilecek. Bunun içinde sivil toplum örgütleri ve muhtarlarımız da yer alacak. Tarımı, turizmi, ticareti Belediye olarak vatandaşımızla birlik de yönlendireceğiz.”

 “Sandıktan çıkamayacaklar”

Vatandaşın 10 yıl önceki halini arar hale geldiğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Osman Çetin, o dönemde bir kilo portakalın bir Lira 50 kuruş iken bugün 600 kuruşa düştüğünü ama mazot, gübre gibi maliyetlerin en az 5 kat arttığını ifade ederek,” Kimse halinden memnun gözükmüyor. Biz Finike’nin her sorununun çözümü için göreve talibiz. Mesela, Finike de kamu kurum ve kuruluşlarının kendi binaları yok. Özel idareye ait yerin belediyeye tahsisini istedik. Vali kabul etmiyor. “dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Finike Belediye Başkan Adayı Kaan Osman Sarıoğlu’da muhtarlarla yapılan istişare toplantısında, Finike’nin geçim kaynağının tarım olmasına rağmen, Finike’nin ünlü ürünlerinin tanıtımının yeterince yapılmamasından yakındı. Sarıoğlu,” turizmden zaten hak ettiğimizi alamıyoruz. Turizme kazandırılamamış  bir çok tarihi yerimiz var. Tarım da ise yerel yönetimler hiçbir tarım fuarına katılmıyor. Oturduğumuz yerden kendi kendimizle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.