CAMERON ve OBAMA'DAN SURİYE'YE DESTEK

ANTALYA Haber Girişi : 14 Mayıs 2013 08:58
CAMERON ve OBAMA'DAN SURİYE'YE DESTEK
İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşen ABD Başkanı Barack Obama, ABD ve İngiltere’nin Suriye halkına desteği sürdüreceklerini söyledi.
Beyaz Saray’da bir araya gelen Obama ve Cameron, yaptıkları ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD ile İngiltere’nin Suriye’deki vahşeti sonlandırması için Esad rejimi üzerindeki baskıyı arttıracaklarını söyleyen Obama, uzun zamandır acı çeken Suriye halkına insani destekte bulunmayı ve Esad’sız ve demokratik bir Suriye’nin kurulması yönündeki çabalarını sürdüreceklerini ifade etti. Obama, bu çabalara gelecek haftalarda Cenevre’de düzenlenecek olan konferansta muhalefet ile rejim temsilcilerinin, Esad’ın iktidarı devredeceği geçici bir yönetim kurulu üzerinde anlaşmaya varılabilmesi için bir araya getirilmesinin de dahil olduğunu ekledi. ABD’nin Suriye’deki kimyasal silah kullanımını da açıklığa kavuşturmak için çalışmalara devam edeceğini söyleyen ABD Başkanı Barack Obama, çalışmalar sonunda ortaya çıkarılan gerçeklerin bu konuda atılacak adımları belirleyeceğini dile getirdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise, Suriyeli muhalefetin Esad’ın saldırılarına karşı duramadığı ve Esad rejimine askeri zaferin mümkün olmayacağını anlamaları için baskı yapamadığı sürece politik bir ilerleme kaydedilemeyeceğini söyleyerek, muhalefeti desteklemeye devam edeceklerini belirtti. İngiltere’nin AB’nin Suriye’ye uyguladığı silah ambargosunda daha fazla esneklik göstermesi için çaba harcadığını ifade eden Cameron, ayrıca ülkesinin gelecek sene Suriyeli muhalif güçlere öldürücü nitelikte olmayan desteğini iki katına çıkaracağını bildirdi.