ÇALIKUŞU'NDAN KENTE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 09 Ocak 2014 11:21
ÇALIKUŞU'NDAN KENTE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI
MURATPAŞA BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ AVUKAT FİGEN ÇALIKUŞU: - "ANTALYA İÇİN HEP BİRLİKTE KENTİMİZE KARŞI İŞLENEN SUÇLARA SON VERMEK VE RANT OLARAK İNSANI DEĞER KABUL EDEN YAŞANIR BİR KENT İÇİN ANTALYA SÖZLEŞMESİ'Nİ İMZALAYALIM"
Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Figen Çalıkuşu, tüm Antalyalıları "Antalya Sözleşmesi"nı imzalamaya davet etti. 
Avukat Çalıkuşu, yerel seçimlere 3 ay kaldığını hatırlatarak, "Gezi Direnişi ve sonrasında yaşananlar ile daha bir kentlilik bilinci ve kenti sahiplenme duygusu yerleşmeye başladı. Siyaset kamu hizmetine talip olmak olduğuna göre son derecede şeffaf ve hesap verebilir olmalıdır. Belediye Başkanlığı bir vekalettir, insanlar yönetme yetkisini devrediyorlar. Verilen yetki yönetim ve hizmet için. Ve sadece bunun içindir, başka bir paylaşım için yetki verilmiyor. Sizi seçen insanlara karşı her an hesap vermeye hazır olarak üstlendiğiniz bir sorumluluk bu" dedi.
"KENTİMİZE SAHİP ÇIKALIM"
Devlete verilen vergilerin nerelerde ve nasıl harcandığının denetlenmesi gibi, adayların vaatlerinin takibi ve denetlenmesinin de demokrasi gereği olduğunu belirten Çalıkuşu, "Siyaset tutulmayacak sözlerin, yerine getirilmeyecek vaatlerin zemini olmamalıdır. Ben 5 yıla yakın bir süre içinde hemşerilerim adına kentimizi yönetme gayretinde oldum. Hem kentin bir yaşayanı hem de bir seçilmişi olarak hepimiz adına bir adım atarak bir imza kampanyası başlattık. Kentimize, geleceğimize sahip çıkma çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.
ANTALYA SÖZLEŞMESİ
Antalya'nın yönetimi ve geleceği ile ilgili kararlarda söz ve sorumluluk sahibi olmak isteyenlerden ve hangi partiden olursa olsun yerel yönetime aday olanlardan kente ve geleceğine sahip çıkmalarını talep ettiğini kaydeden Çalıkuşu şunları söyledi:
"Antalya'yı yönetecek olanların sözleşmede benimsenen esaslara uygun çalışmasını sağlamak, fikri takip yapmak için birbirimize ve kentimize söz verelim. Sözleşme imzalama gerekçemiz; 'Antalya'da yaşıyorum. Kentim yeşiliyle, denizi, güneşi, doğal güzellikleri, falezleri, tarihi ve kültürüyle bir dünya mirası. Geçmişinden, bugününden, geleceğinden ve tercihlerimden sorumluyum. Kentim, ilçem, köyüm, mahallem, konu komşumla tüm farklılıkları ve renkleriyle ortak yaşam alanım ve yaşam tarzımdan vazgeçmeyeceğim. Antalya'mızda insan odaklı, dürüst ve ahlaklı, şeffaf, ranta teslim olmayan bir yönetim hepimizin hakkı, ben de varım, katılmak istiyorum. Siyaset adı altında rant paylaşımının kurbanı olamayacak. Dünyanın ve insanlığın vazgeçilmez ışıltılı bir parçası olacak, nabzı dünya ile atacak bir Antalya için hep birlikte kentimize karşı işlenen suçlara son vermek ve rant olarak insanı değer kabul eden yaşanır bir kent için Antalya Sözleşmesi'ni imzalıyorum."
Çalıkuşu, Antalyalıları Antalya için http://www.change.org/tr/kampanyalar/hepimizin-geleceği-antalya adresine imza atmaya davet etti.