BEŞİKTAŞ'A 1 YIL MEN CEZASI "> BEŞİKTAŞ'A 1 YIL MEN CEZASI "> BEŞİKTAŞ'A 1 YIL MEN CEZASI ">

BEŞİKTAŞ'A 1 YIL MEN CEZASI

ANTALYA Haber Girişi : 26 Haziran 2013 09:59
<font color=BEŞİKTAŞ'A 1 YIL MEN CEZASI " />
UEFA Disiplin Kurulu tarafından Beşiktaş'a 1 yıl Avrupa müsabakalarından men cezası geldi. Beşiktaş Kulübü, 2013-2014 futbol sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacağını açıkladı.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan yazılı açıklamasında, “Beşiktaş Profesyonel Futbol Takımı, 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacaktır. UEFA 54. Maddesi uyarınca bu karara itiraz yolu açıktır. Şirketimiz UEFA disiplin kurulunun bu kararına, 3 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahip olup, bu hakkını kullanacaktır” denildi.

UEFA TAHKİM KURULU KARARLARINI SİTESİNDEN DUYURDU

UEFA Disiplin Kurulu Fenerbahçe, Beşiktaş ve Steaua Bükreş hakkındaki kararlarını açıkladı. UEFA Disiplin Kurulu Beşiktaş'a 1 yıl men cezası verilirken, Fenerbahçe kulübe ise 1 yılı ertelemeli 3 yıl ceza verildi.


UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Beşiktaş 2013/2014 UEFA Avrupa Kupası'nda yer almayacak. Fenerbahçe 2013/14 sezonu Şampiyonlar Ligi Kupası da dahil katılmaya hak kazandığı önümüzdeki 3 UEFA kulüp müsabakasında yer alamayacak. 3. sezon için verilen ceza 5 yıl gözetim altında tutulacak takım için şartlı olarak ertelenecek. Romanya temsilcisi Steaua Bükreş'e ise 5 yıl gözetim altında tutulacak" denildi.