BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ ANTALYA'DA

ANTALYA HABER Haber Girişi : 06 Şubat 2014 18:59
BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ ANTALYA'DA
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye'de siyasi partiler arasında finansman eşit dağıtılmıyor ve bu yüzden anayasal bir suç işleniyor" dedi.
Destici, partisinin düzenlediği "BBP Özgün Belediyecilik Modelinin Açıklanması ve Parti İçi Eğitim Toplantısı" ve aday tanıtımı töreni için Antalya'ya geldi. Antalya-Burdur karayolu üzerinde yaklaşık bin kişi tarafından karşılanan Destici, İHA'ya yaptığı açıklamada, önümüzdeki seçimlerin yerel seçimlerden ziyade bir genel seçim havasına büründüğünü belirterek, "Antalya'daki bu coşku partimiz adına her yere yayılmış durumda. Partimiz adına önümüzdeki seçimleri çok önemsiyoruz. Hareketimiz açısından bu yerel seçimler bir genel seçim havasına da büründü" dedi.

"MECLİS YÜRÜTMENİN VESAYETİNDE"
Yerel seçimlerle genel seçimlerin birleştirilmesi gerektiğini ifade eden Destici, "TBMM görevini yapamaz duruma geldi. Bunun sebepleri bu meclis bir anayasa meclisiydi. Ama bunu yerine getiremiyorlar. Meclis bağımsız değil yürütmenin vesayetinde olan bir meclis halini aldı. Liderlerin iki dudağı arasında seçilen bir meclis haline geldi. Meclisteki milletvekillerinin hareket ve tavırları milleti temsil etmiyor. Ama ben inanıyorum ki yerel seçimlerden sonra erken bir genel seçim yaşanacak bu mutlaka olmalıdır" dedi.
Siyasi partilere sağlanan finansmanın adaletsiz şekilde dağıtıldığını savunan Destici, şöyle konuştu:
"Finansman konusunda bazı sıkıntılarımız var. 315 milyon lira 3 parti arasında paylaştırıldı. Anayasa da "Siyasi partilere eşit yardım yapılır" hükmü olmasına rağmen eşit paylaşım olmuyor. Anayasal suç işleniyor. Bizde siyasi partiler arasında ilk beşte yer alıyoruz. İktidar, anamuhalefet ve muhalefet seçim meydanlarında inanılmaz para harcıyorlar. Değirmenin suyu nereden geliyor. Bunların denetlenmesi lazım. Haksız rekabet oluşturuyor ve bu durum sandığa yansıyor. Büyük Birlik Partisi olarak haksızlığa uğruyoruz. Sadece 3 partiye yardım yapılmasını Danıştay'a götürdük. Anayasa mahkemesine kadar götüreceğiz bu konuyu."

"YEREL YÖNETİMLERDE EN BAŞARILI PARTİYİZ"
Antalya adayını Kemer'de açıklayacağını ve Antalya adayının açıklanan mevcut adaylardan daha adaletli bir aday olacağını belirten Destici, yerel yönetimlerde en başarılı parti olduklarını söyledi. Destici, "Büyük Birlik Partisi'nin Antalya adayı hepsinden daha adaletli ve liyakatli, Antalya'yı iyi tanıyan, bilen birisi olacaktır. Biz yerel yönetimlerde Türkiye'nin en başarılı partisiyiz. Antalya lokomotif illerimizden birisi olacaktır" dedi.
Açıklamanın ardından BBP Genel Başkanı Destici ve partililer Kemer'e doğru hareket etti.