BAŞKAN BARUT, "10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ"NÜ KUTLADI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 09 Ocak 2014 13:46
BAŞKAN BARUT,
Antalya'nın Manavgat ilçesi Evrenseki beldesi Belediye Başkanı Recep Barut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Gazetecilik mesleğinin 21'inci yüzyılda teknolojinin de gelişmesiyle birlikte en dinamik mesleklerinden biri haline geldiğini vurgulayan Başkan Barut; "Gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Her şartta ve koşulda görevleri peşinde olan gazeteciler, doğal olarak, her türlü tehdit ve yıpranmaya da açık olmaktadır" ifadelerine yer verdi. Gazetecilerin ekonomik ve sosyal imkanlarının geliştirilmesinin bu bağlamda çok büyük önem arzettiğini ifade eden Başkan Barut açıklamasında, şunları kaydetti:
"Ülkemizde, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile gazetecilerin bu sorunlarına, sınırlı ölçüde de olsa çözüm bulunmak istenmiştir. Medya ve gazetecilik mesleği, demokrasinin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Toplumun aydınlatılması, bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi yolunda önemli bir görevi ifa eden ve fedakarca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, herkesin öncelikli görevleri arasındadır."
Manavgat'ta yerel basının gündemi belirlediğini ve ilçenin tanıtımını konusunda çok önemli bir görevi de ifa ettiğini bildiren Başkan Recep Barut açıklamasında, "Hem Evrenseki Belediye Başkanlığı hem de 3 yıl önce MATAB'da başkan olarak seçildiğim günden bu yana basın mensuplarımızın çalışmalarını kolaylaştırmaya ve onlara destek olmaya çalıştım. Çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm Manavgat'ta bulunan tüm basın mensuplarına bundan sonra da gereken desteği vermeye devam edeceğim. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarken, gelecek günlerin gazeteci arkadaşlarımız için daha iyi, daha güzel, sağlıklı ve mutlu olmasını temenni ediyorum" sözlerine yer verdi.