BAŞBAKAN'DAN CİNSEL İSTİSMARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

ANTALYA Haber Girişi : 18 Kasım 2016 19:54
BAŞBAKAN'DAN CİNSEL İSTİSMARLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismarla ilgili düzenlemeye ilişkin, "Bu mağduriyetin giderilmesi için yapılan düzenlemeyi maalesef CHP her şeyde olduğu gibi bir ucuz istismar aracı olarak kullanmaya kalktı.

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Arslanhane Camii'nde kılmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanlığı yemin metninin değişeceği ve yeni metinde "Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma..." ifadelerinin yer almayacağıyla ilgili haberlerin sorulması üzerine Yıldırım, "Bu doğru değil. Onu düzeltelim. Yemin metniyle ilgili herhangi bir sorun yok. Sadece okunuşuyla ilgili biraz zorluklar var. Okurken milletvekilleri oldukça zorlanıyorlar. O düzeltiliyor. Onun dışında anlamı değiştirecek hiçbir şey yok. Tamamen kocaman bir yalan" dedi. 

"Açık ocak olması, çok yağış olması dolayısıyla çalışmalar ağır ilerliyor"
Siirt Şirvan'daki madende meydana gelen göçük konusunda ise Yıldırım, "Siirt Şirvan'da bakır ocağında aşırı yağışlardan dolayı bir göçük meydana geldi. Bu açık ocak, heyelan halihazırda devam ediyor. Heyelan münasebetiyle 3 madenci maalesef hayatını kaybetti. 13 madenci için de kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu ocak özel bir işletme. Çalışmalar valilik, Başbakanlık, bütün birimlerce yoğun bir şekilde devam ediyor. Ancak açık ocak olması, çok yağış olması dolayısıyla çalışmalar ağır ilerliyor" ifadelerini kullandı.
MHP'ye AK Parti'nin anayasa taslağının gittiği hatırlatılarak, "MHP'den bir cevap geldi mi, geldiyse MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşmeniz ne zaman olacak?" sorusuna Yıldırım, "Henüz gelmedi ama her an gelebilir. Gelsin ondan sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz" yanıtını verdi.

"Bu bir tecavüze af değildir"
Dün akşam Mecliste cinsel istismar suçunun failin ve mağdurun evlenmesi durumunda suçun ertelenmesiyle ilgili yapılan düzenlemenin tepki çektiğinin ve uygulamanın nasıl olacağının sorulması üzerine Yıldırım, şunları kaydetti: