BAŞBAKAN YURDA DÖNÜNCE AÇIKLAMA YAPACAK

ANTALYA Haber Girişi : 24 Şubat 2013 18:42
BAŞBAKAN YURDA DÖNÜNCE AÇIKLAMA YAPACAK
Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı El Şarika Emirliği’nde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye’ye dönünce değerlendirmeler yapacak.
El Şarika’daki İslam Eserleri Müzesi’ni ziyaretinin ardından kendisini takip eden Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, “Gerçekten müze zaten Emir’in ağırlıklı olarak kendinin bugüne kadar satın almış olduğu objelerden oluşan bir müze ve yemekte de bana ifade ettiği gibi İstanbul’da Kapalıçarşı’yı dolaşırken ‘Oranın mimarisinden de esinlendim, esinlenerek bunu yaptırdığım mimara bazı müdahalelerim oldu’ dedi. Eser olarak yerel mimariye önem vermiş, tamamıyla taş işçiliğinden oluşan bir eser. Objeleri itibariyle de içeride replikalar da gördüm ama asıllarını da gördüm. Şu anda ortak medeniyetimizin bir çok eserlerini görmenin hakikaten mutluluğu içersindeyim. Bana göre bu dönemlerde yapılmış güzel bir müze, geleneğine değer vererek ortaya konulmuş bir eser olması bakımından da önemli” dedi. Sultanahmet ve Selimiye camilerinin maketlerinin de olduğunu ve El Şarika’ya bu camilerin aynısından yapılıp yapılmayacağı sorusuna Erdoğan, “Akşam yemekte hatırlatırım kendisine (Emir’e)” diye cevap verdi.

Basın mensuplarının İmralı’ya gidip gelen heyetle ilgili değerlendirmelerini sorması üzerine ise Erdoğan, “Dönmeden bir şey söyleyemeyeceğim, döndükten sonra arkadaşlarımla değerlendirmeyi yapacağız, nedir, ne değildir bunları öğreneceğiz. Öğrendikten sonra da zaten en kısa zamanda gerekli olan açıklamaları ilgili bakan arkadaşlarım vasıtasıyla veyahut da Salı günü grupta uygun bir şekilde açıklamaları yaparız. Şu anda bilgileri gerçek sahiplerinden dinlemeden yorum yapmam doğru olmaz” diye cevap verdi.