BAHÇELİ ''SURİYENİN MALİYETİ YAKICI ve YIKICI''

ANTALYA GENEL Haber Girişi : 12 Şubat 2013 11:33
BAHÇELİ ''SURİYENİN MALİYETİ YAKICI ve YIKICI''
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay Cilvegözü sınır kapısında yaşanan bombalı saldırıyla ilgili konuştu.
Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, Cilvegözü sınır kapısında gerçekleştirilen bombalı saldırıya değindi. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bahçeli, “Patlamaya konu olan aracın hedefinin ne olduğu, azmettiricileriyle beraber tüm ihtimaller hesaba katılarak incelenmeli ve kamuoyuna aydınlatılmalıdır. Görülmektedir ki sınırlarımız barut fıçısına, ateş topuna dönüşmüştür: Suriye’deki kör dövüşün Türkiye’ye maliyeti yıkıcı, neden olduğu sonuçları yakıcı olmaktadır” dedi. Esad yönetiminden kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteci akının boyutunun gittikçe vahim bir hal aldığını belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

“Sınır hatlarımızdaki güvenlik ağır bir şekilde zedelenmiştir. Esad yönetimiyle muhalifler arasında kanlı hesaplaşma uzadıkça mevcut tablo her gün biraz daha içinden çıkılmaz hal almıştır. Sınır bölgemizdeki vatandaşlarımız korku ve derin kaygıya kapılmışlardır. Suriye’den yayılan istikrarsızlık dalgaları ülkemizi doğrudan doğruya etkilemektedir. PKK’nın uzantısı PYD ise sınırımızın yakın yerlerinde kendi hakimiyetinde noktalar oluşturmakta ve gün geçtikçe mevzi elde etmektedir. Başbakan Erdoğan’ın, muhalif güçlerin PYD’yı Kamışlı ve Haseke’ye doğru sıkıştırmaya başladığını söylemesi ise kalıcı bir netice doğurmamıştır. Esad rejimi ölüm kalım mücadelesi verirken, bunun Türkiye’ye yansıması her anlamda olumsuz olmaktadır. Suriye’de dökülen kan, sürekli mesafe alan kaos ortamı Türkiye’nin bekasını üst seviyede tehdit etmekte, sınırlarımızda ve mücavir alanlarda şaibeli oluşumların kök salmasına yuva işlevi görmektedir.Burada Suriyeli muhaliflerden gelen kafa karıştırıcı açıklamalar ve bir gün Şam yönetimi ile uzlaşma arayışları, diğer bir gün bunun yalanması tam bir kısır döngün varlığına işaret etmektedir. Esad yönetiminin ise bir bakan aracılığıyla, Suriye Ulusal Konseyi dahil, tüm muhalefetle önşartsız masaya oturma iradesini duyurması yanı başımızda gösterimde olan kabus filmine ara verileceği ümidi uyandırmıştır.”

Öncelikle Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlama alınarak, uyumlu kontrollü ve dengeli bir şekilde demokratik ortama kavuşmasının sağlanması ve iç savaşın sonlanması gerektiğini ifade eden Bahçeli, “Suriye güven ve huzura ulaşmadan, sınır bölgelerimizin istikrar bulması, bölücü emellerin rahat durması mümkün olmayacaktır. Bu itibarla Suriye bölünmemeli, bölücülere bırakılmamalıdır. AKP hükümeti ABD’nin ağzına bakarak tüm politikalarını Esad’a gitmesine bağlamamalı, uzlaştırıcı ve yatıştırıcı bir rol takınmalıdır” diye konuştu.
Etiketler : antalya haber