BACANLI: "ANAYASANIN 138'İNCİ MADDESİ ÖLMÜŞTÜR"

ANTALYA HABER Haber Girişi : 08 Ocak 2014 19:46
BACANLI:
ANTALYA BAROSU BAŞKANI ALPER TUNGA BACANLI, YASAMA VE YARGININ YÜRÜTME ORGANI TARAFINDAN KUŞATILMIŞ DURUMDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, gelinen noktada yasama ve yargının yürütme organı tarafından kuşatılmış durumda olduğunu ve bunun kabul edilemeyeceğini belirterek Anayasanın 138'inci maddesinin öldüğünü söyledi. 

ANAYASAYA AYKIRI
Antalya Barosu, gelişen son olayları düzenlediği bir toplantıyla değerlendirdi. Toplantıda konuşan Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Adli Kolluk Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle savcıların soruşturma dosyası üzerindeki egemenliğinin sonlandırılmak istendiğini ve bu kararın Danıştay tarafından durdurulduğunu kaydetti. Danıştay'ın aldığı karar üzerine de Danıştay'ın görev alanının daraltılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Bacanlı, idari işlem ve eylemlerin yargı denetiminden çıkarılmasına yönelik düzenlemelerden kaçınılması gerektiğini ve keyfi davranışların anayasaya aykırı olduğunu söyledi.
17 Aralık operasyonun da görev alan savcıların dosyadan el çektirilmesi, Hatay'da durdurulan TIR'ın aranmamasını eleştiren Bacanlı, Anayasanın 138'inci maddesinin Türkiye'de öldüğünü söyledi. Bacanlı, şöyle konuştu:
"Devlet sırrı anlayışı kozmik odanın aranmasında nedense dile getirilmemiştir. Yaşanan olayların temeli daha önce atılmış, bugünkü uygulamaları eleştirenler o tarihlerde maalesef sessiz kalmıştır."