AÜ'YE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET"> AÜ'YE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET"> AÜ'YE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET">

AÜ'YE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET

ANTALYA HABER Haber Girişi : 17 Eylül 2013 11:15
<font color=AÜ'YE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET" />
Amerika’nın önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olan Florida Atlantic Üniversitesi’nden 10 kişilik heyet, Akdeniz Üniversitesi’ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
Amerika’nın önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri olan Florida Atlantic Üniversitesi’nden 10 kişilik heyet, Akdeniz Üniversitesi’ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyaret kapsamında Amerika Birleşik Devletleri Florida Atlantic Üniversitesi yetkililerinden oluşan heyet ile çalışma toplantısı yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muharrem Kılıç’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan’ın Florida Atlantic Üniversitesi heyetine Akdeniz Üniversitesi’ni tanıtan bir sunum yapmasıyla devam etti. Toplantıda Florida Atlantic Üniversitesi’nden Uluslararası Programlar Ofisi Direktörü Dr. Catherine Meschievitz tarafından da Florida Atlantic Üniversitesi’ni tanıtan bir sunum yapıldı.
Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri ve Florida Atlantic Üniversitesi öğretim üyeleri arasında işbirliği imkanlarının tartışılmasıyla devam eden toplantıda her iki üniversite arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalanması başta olmak üzere özellikle Tıp, Turizm, Güzel Sanatlar ve Arkeoloji alanında kapsamlı bir işbirliği yapmak üzere mutabakata varıldı.
Florida Atlantic Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Catherine Myser, yüz nakli ameliyatları ile dünyaca tanınan Prof. Dr. Ömer Özkan ile de tanışmayı çok istediğini belirterek Prof. Dr. Ömer Özkan ile tanışıp, kendisinden bilgi almak için Akdeniz Üniversitesi’ne tekrar geleceğini söyledi.
Florida Atlantic Üniversitesi’nin çalışma ziyareti Akdeniz Üniversitesi kampus gezisi ile sona erdi.