A.Ü 'DE ''İLETİŞİM KONFERANSI ''

ANTALYA HABER Haber Girişi : 28 Mayıs 2013 19:27
A.Ü 'DE ''İLETİŞİM KONFERANSI ''
Antalya Üniversite Destekleme Vakfı’nın 40. Yıl Etkinlikleri kapsamında “Antalya’da İletişim” adlı konferans Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde gerçekleşti.

Antalya Üniversite Destekleme Vakfı’nın 40. Yıl Etkinlikleri kapsamında “Antalya’da İletişim” adlı konferans Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salon’unda,  Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Nurdan Akıner’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Konferansta İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Antalya İl Müdürü Esen Diler, Akdeniz İletişim Derneği Başkanı Hüsamettin Oğuz ve Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Başkanı Tunç Uluç öğrencilerle biraraya geldi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Uluç “Antalya’da İletişim” adlı konferansın Antalya’da yaşayan iletişimciler ve sektöre kazandırılacak öğrenciler için yararlı olacağına inandığını belirterek; “40. yıl etkinliklerimiz kapsamında bu konferans sadece bir başlangıç. Yıl boyunca benzer pek çok etkinlik yapacağız. Antalya Üniversite Destekleme Vakfı olarak sürekli bu tür projelerin içinde olmaya çalışacağız. Bugünkü konferansta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.  Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Uluç’un ardından, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç da açılış konuşmasında bu yıl kırkıncı yılını yaşayan vakfın, 40 yıldır üniversiteye verdiği destek için teşekkür ederek, "Antalya'da iletişimi tartışarak başladığımız 40. yıl konferanslarının hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Antalya’da kentlinin kendini ifade edebilecek yerlere ihtiyaç duyduğundan yakınan Akdeniz İletişim Derneği Başkanı Hüsamettin Oğuz; “Antalya çok konuşuyor ancak kentlinin konuşmasına fırsat tanınmıyor” dedi. Oğuz’un ardından söz alan ve Antalya'da iletişimi tam yerinde tartıştıklarını vurgulayan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise; "Gazeteciler Cemiyeti olarak Antalya'daki iletişim mecrasında ciddi bir köprü görevi üstleniyoruz. " dedi. Konferansta Antalya’nın yerel basını hakkında bilgi veren Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Antalya İl Müdürü Esen Diler yerel basına ve kente sahip çıkılması gerektiğini belirterek sözlerine şu şekilde son verdi: “Antalya'da yaşayan halk kenti ve kentliyi sahiplenmeli. Böylece iletişim daha sağlıklı olabilir."

Antalya'da iletişimin iyi bir noktada olduğunu ancak daha fazlasının istenmesi gerektiğini vurgulayan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Fakülte olarak bunu sağlamak için yerel basın ile yakın ilişki kurmayı amaçlıyoruz. Gerek staja giden öğrenciler gerekse projeler bağlamında çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Öğrenci odaklı düşündüğümüzde mezunlarımızın bu kentte kalması gerektiğini düşünüyorum.  Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Başkanı Tunç Uluç; “Amaçlarımızı ve geldiğimiz noktayı kente aktarmak zorundayız. Bu doğrultuda iletişimi doğru kullanmak en önemli görevimiz" dedi. 

Konferans Antalya Üniversite Destekleme Vakfı Başkanı Tunç Uluç’un katılımcılara plaketlerini takdim etmesinin ardından sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.