"ATATÜRK'E KOŞALIM ATATÜRK'LE KOŞALIM"

ANTALYA HABER Haber Girişi : 09 Mart 2015 10:34
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde "Atatürk'e Koşalım, Atatürk'le Koşalım" sloganıyla "Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu" düzenlendi.
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde "Atatürk'e Koşalım, Atatürk'le Koşalım" sloganıyla "Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu" düzenlendi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi'nin düzenlediği 15. Alanya Atatürk Halk koşusu ve Yarı Maratonu, Türkiye Atletizm Federasyonu, Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Belediyesi'nin katkılarıyla yapıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi'nin katkılarıyla yapılan yarışlara 137 sporcu katıldı. Yarışmalar Atatürk Anıtı önünden verilen 21 bin 100 metrelik yarı maraton yarışıyla başladı. Startını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu'nun verdiği yarışa 5'i kadın toplam 34 sporcu katıldı. Yarış sonunda erkeklerde 01.11.14 süreyle Ahmet Arslan 1'inci, 01.11.41 süreyle Etiyopyalı atlet Belay Getachew 2'inci, 01.17.17 süreyle Murat Kaya 3'üncü oldu.
Kadınlarda ise 01.23.55 süreyle Duygu Boyan 1'inciliği, 01.27.11 süreyle Moldovalı sporcu Svetlana Sepeliova 2'inciliği, 01.45.22 süreyle Ukraynalı atlet Olena Chernyak 3'üncülüğü elde etti. Halk koşusu ise 2 ve 5 kilometrelik 2 ayrı yarış halinde gerçekleştirildi. 2 kilometre mesafeli yarışa 45 sporcu, 5 kilometre mesafeli yarışa ise 58 sporcu katıldı. Dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını Başkan Yücel, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Çavuşoğlu, Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur, ADD Alanya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Baytekin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak verdi. Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Yarışın amacına ulaşması için tüm gayreti gösterdiklerini belirten Çavuşoğlu, “Bu organizasyonun gelecek yıllarda da devam etmesi için üzerimize düşen desteği vereceğiz” dedi.
Yarışı birinci bitiren sporcu Ahmet Arslan ise yarışta çok fazla rekabet olmadığını ancak 2. gelen sporcunun kendisini çok fazla zorladığını söyledi. Yarış sonunda birinci olduğu için mutlu olduğunu belirten Arslan, “Benim için iyi bir antrenman oldu. Bu yarış benim branşım değil. 3 Mayıs’ta bu yıl 2’incisi düzenlenecek ‘Wings for life’ (dünya koşusu) yarışına katılacağım. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.