ANTALYA'NIN TAPU SORUNU

ANTALYA HABER Haber Girişi : 01 Nisan 2013 07:22
ANTALYA'NIN TAPU SORUNU
Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve CHP il Başkanı Devrim Kök,Yeniden Yerleşim Projesindeki gelişmelerle ilgili vatandaşlarla bir araya geldi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepezaltı ve Santral Mahallesi’nin tapu sorununda çözüm noktasına geldiklerini ve Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün işlemleri zamanında yapması halinde Ramazan Bayramı’nda tapuların dağıtılacağını açıkladı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez-Santral Mahalleleri Yeniden Yerleşim Projesi’ndeki gelişmelerle ilgili vatandaşlarla bir araya geldi. Kepezaltı Mahallesi pazaryerinde gerçekleşen toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Devrim Kök, meclis üyeleri, bölgenin mahalle muhtarları ve bürokratlar katıldı. Başkan Mustafa Akaydın, 30 yıllardır imar bekleyen vatandaşların tapularına kavuşmasında müjdeli bir haber verdi.
Kepez-Santral Mahalleleri Yeniden Yerleşim Projesi’nin, Antalya tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşümü olacağını belirten Akaydın, “Bu çalışmayı halkımızla birlikte yapıyoruz. Dört sene önce söz verdiğimiz gibi halkın isteklerini dikkate alan bir proje gerçekleştirdik. Halkın talepleri doğrultusunda arsa tapusu isteyenlere tapuları, konut tapusu isteyenlere de konutları verilecek. Nisan ayında son itirazlar görüşülecek. Bu planın bir aylık askı süresi olacak. Mayıs ayında planları Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz. Tapuda işlemlerin zamanında yapılmasını bekliyoruz. Ama siyaseten engellemek isteyenler olabilir. ‘Mustafa Akaydın, bu sorunu çözecek’ diye işlemleri uzatırlarsa, halk olarak baskı grubu oluşturun. İşlemler beklediğimiz gibi giderse vatandaşa tapularını Ramazan Bayramı’nda dağıtmayı planlıyoruz. Belediyeden kaynaklanan hiçbir gecikme olmadı. Dört yıldır bu konuda çok iyi çalışıyoruz” dedi.
Projeyle alakalı sürece engel olmak isteyenlerin olacağını ve bunlara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Akaydın, “30 yıldır bu sorunu çözmeyenler sizin aklınızı karıştırmaya çalışabilirler. Bu projeye zarar verir. Planlama sürecinde vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Tapu dağıtımında ödemeler noktasında vatandaşa gerekli kolaylık sağlanacak. Tapu ücretlerinin yüzde 20’sini yatıran vatandaşımız kalan kısımları 5 yıl taksitle ödeyecek. Bize güvenin. Halkın yüzünü güldürecek bir proje oldu” ifadesini kullandı.