ANTALYA'DAN SOPRANO NURDAN AYDIN ‘DONİZETTİ'' ye ADAY

ANTALYA HABER Haber Girişi : 05 Şubat 2013 17:59
ANTALYA'DAN SOPRANO NURDAN AYDIN ‘DONİZETTİ'' ye ADAY
Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Nurdan Aydın, ‘Donizetti 2013 Klasik Müzik Ödülleri’ne aday gösterildi.
Antalya Operası’nın solist sanatçılarından Nurdan Aydın bugüne kadar birçok eserde başrolde sahne almasının yanı sıra başarılı performansıyla da dikkat çeken bir isim. Andante Dergisi 4. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri “Yılın Opera Solisti” dalında Nurdan Aydın’la birlikte aday gösterilen diğer solistler ise Pervin Çakar ve İzmir Operası’ndan Birgül Su Ariç Donizetti Ödülleri Beyoğlu Belediyesi’nin evsahipliğinde ve KÜSAV’ın desteğiyle, Mayıs ayında düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.
RUSALKA OPERASI İLE DİKKAT ÇEKTİ
‘Donizetti 2013 Klasik Müzik Ödülleri’ adıyla gerçekleşecek törende soprano Nurdan Küçükekmekçi Aydın, değişik dillerde sunabildiği düzgün artikülasyon ve sahne egemenliğiyle dikkati çekmesi; ‘Rusalka’ operasındaki başarısını, solist olarak görev yaptığı Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde, ardı ardına başrollerini söylediği ‘Lucia di Lammermoor’, ‘Figaro'nun Düğünü’ ve ‘La Traviata’ operalarında da göstermiş olması nedeniyle aday gösterildi.
HALK OYLAMASI DA ETKİLİ
Klasik müzik alanındaki en kapsamlı ödül organizasyonu olan gecede, bu yıl 24 ayrı kategoride ödül dağıtılacak. Donizetti 2013 Klasik Müzik Ödülleri Aday Seçici Kurul üyeleri, Andante dergisi yazarları arasında yer alan Serhan Bali, Şefik Kahramankaptan, Ahu Ünalp, Ayşe Öktem ve Aydın Büke’den oluşuyor.
Andante dergisi okurları da Donizetti 2013 Klasik Müzik Ödülleri’nde oy kullanabilecek. Halk oylamasının da etkili olacağı sonuçlar için oylama www.donizettiodulleri.com adresinden yapılabilir.