ANTALYA'DAN EMNİYET MÜDÜRLERİNE MESAJ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 28 Şubat 2013 06:27
ANTALYA'DAN EMNİYET MÜDÜRLERİNE MESAJ
Antalya'da il emniyet müdürleri toplantısına katılan İçişleri Bakanı Güler'den emniyet müdürlerine "provokasyonlara izin vermeyin" talimatı geldi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler'den emniyet müdürlerine "provokasyonlara izin vermeyin" talimatı geldi.
Antalya'da düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı toplantısının açılışında konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, süreçte yaşanabilecek provokasyonlara karşı emniyet müdürlerini uyardı. Terörle mücadelenin 2013 yılında da hukuk devleti ilkelerine ve insan haklarına saygı çerçevesinde sürdürüleceğini söyleyen Muammer Güler, son günlerde Türkiye'nin terörün bitirilmesine yönelik çabaların yürütüldüğü bir süreçten geçtiğini hatırlattı. Bakan Muammer Güler, bu sürecin hukukun askıya alındığı bir süreç olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Milli birlik ve kardeşliğin pekiştirilmesini amaçlayan bir süreçtir bu süreç. Türkiye'nin ulusal düzeyde demokratik bir topluluk olmasını hedeflerken ülkemizin bölgesel ve küresel ölçekte bir huzur adası olmasını amaçlamaktadır. Dolayısıyla bu sürecin başarılı olması durumunda ülkemiz bölgesinde ve dünyada sosyoekonomik ve uluslararası ilişkiler açısından belirleyici bir konuma gelecektir."
Bu süreci kendi hesaplarına göre başka amaçlar için kullanmak isteyenler olacağını anlatan Güler, şunları söyledi: "Sabote etmek isteyenler çıkabilecektir, bu süreci sabote etmek isteyenlere karşı demokrasi ve hukuk diliyle gerekli cevabı hep birlikte vereceğiz. Sürecin başarısı ve ülkemizde toplumsal barışın daha da gelişmesi için gerekli huzur ortamını sağlama konusunda siz değerli arkadaşlarımıza büyük görev düşmektedir. Bu süreçte halkımızın huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik korporatif şiddet olayları dikkat çekmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımız arasında çatışma ortamı oluşturacak birlik ve beraberlik sürecini baltalamaya çalışacak gruplara karşı tedbirler geliştirilmeli ve provokasyonlara fırsat verilmemelidir. Bu zor süreçten geçerken her birinizin sabırlı ve sağduyulu hareket edeceğine aynı zamanda vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini her zaman olduğu gbi bugünde koruyacağınıza ve her türlü fedakarlığı yapacağınıza yürekten inanıyorum."