ANTALYA'DA İMAMLARDAN TASAVVUF KONSERİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 01 Nisan 2013 11:57
ANTALYA'DA İMAMLARDAN TASAVVUF KONSERİ
Muratpaşa İlçe Müftülüğü’nün merkezi ezan eğitimi verdiği kursiyer imamlar, Kanuni Sultan Süleyman Otağı’nda Türk Tasavvuf Müziği konseri icra etti.
Muratpaşa İlçe Müftülüğü, ilahiyatçı Ali Ortapınar’dan merkezi ezan eğitimi alan kursiyer imamlara, Kent Ormanı’nda kahvaltı verdi. Kanuni Sultan Süleyman Otağı’ndaki kahvaltıya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil Karaca da katıldı.
İlahiyatçı Ali Ortapınar ile uzman eğitici ve Kepez Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu şefi Tahir Çetin’in eşlik ettiği kahvaltıda, Türk Tasavvuf musikisinin önemi konulu bir söyleşi yapıldı. Çetin, Ortapınar ve kursiyer imamlar, ud, keman, ney ve saz eşliğinde tasavvuf musikisinin en güzel eserlerinden oluşan mini bir konser verdiler.
Din görevlileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, düzenlenen mini konserin, kursiyer imamların öğrendiklerini pekiştirmeleri adına güzel bir etkinlik olduğunu söyleyerek, kursiyer imamlara görevlerinde başarılar diledi.