ANTALYA'DA 4 GASPÇI SEVGİLİ İHBARIYLA YAKALANDI !

ANTALYA HABER Haber Girişi : 28 Mart 2013 17:15
ANTALYA'DA 4 GASPÇI SEVGİLİ İHBARIYLA YAKALANDI !
Antalya’da gasp zanlısı 4 kişi, gaspçılardan 1'inin ayrıldığı sevgilisinin polise ihbarda bulunmasıyla operasyonla yakalandılar.
Antalya’da, yaşlı çifti evlerinde elektro şok cihazıyla etkisiz hale getirip bıçak tehdidiyle para ve ziynet eşyalarını gasp eden 4 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Olay, şüphelilerden birinin ayrıldığı sevgilisinin polise ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, olay, 11 Ocak tarihinde Döşemealtı İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde bir evde meydana geldi. Durmuş Ali Ton ve eşi Döndü Ton uyumaya hazırlandıkları sırada kapıları çalındı. Yaşlı adam kapıyı açınca içeri giren kişiler yaşlı karı kocayı elektro şok cihazıyla etkisiz hale getirip gasp etti. Şüpheliler evde bulunan 2 bilezik ve 350 TL parayı alarak kayıplara karıştı. Antalya polisi olayla ilgili soruşturma başlatırken yüzleri siyah kaşkol ile kapalı olan zanlıların kimliklerini tespit etmeye çalıştı.
Polisin soruşturması sürerken Antalya Emniyeti'ne gelen bir ihbar telefonu polisi alarma geçirdi. Polis merkezine giden ve ismi açıklanmayan bir kadın, 28 yaşındaki B.B ile bir süredir sevgili olduklarını ve kendisini terk ettiğini anlattı. Genç kadın, B.B'nin akrabaları A.İ, oğlu İ.İ ve yeğeni R.İ ile birlikte Döşemealtı ilçesinde gasp olayını gerçekleştirdiklerini söyleyerek ihbarcı oldu.
Polis yaptığı çalışmada, B.B’yi şehir dışına çıkacağı sırada gözaltına alırken, zanlı ifadesinde suçunu itiraf etti.
B.B, ifadesinde R.İ'nin Döşemealtı ilçesinde yaşlı çiftin komşusu olduğunu belirterek "R.İ, amcası A.İ’yi arayıp komşularının bir arsa sattığını ve ellerinde yüklü miktarda parası olduğunu ve kimsesi olmadığını söyledi. Bunun üzerine akrabam A.İ, oğlu İ.İ ile birlikte R.İ’nin bize gösterdiği adrese gittik. Bilezik ve az bir miktar para çıktı onları alıp kaçtık” dedi.
Polisler, A.İ, oğlu İ.İ ve yeğeni R.İ’yi gözaltına aldı. Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.