ANTALYA’DA RUS KÜLTÜR GÜNLERİ "> ANTALYA’DA RUS KÜLTÜR GÜNLERİ "> ANTALYA’DA RUS KÜLTÜR GÜNLERİ ">

ANTALYA’DA RUS KÜLTÜR GÜNLERİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 15 Haziran 2013 11:13
<font color=ANTALYA’DA RUS KÜLTÜR GÜNLERİ " />
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın bu yıl 14-16 Haziran tarihleri arasında düzenlediği Rus Kültür Günleri başladı.
Etkinlikler kapsamında Rusya’dan gelen gruplar Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Deniz Filiz’i makamında ziyaret etti. Ziyarete, Antalya’da 5 yıldır ‘Umut’ isimli felçli Rus gencin bakımını üstlenen 3 çocuk annesi Gülsüm Kabadayı da katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Deniz Filiz, “Antalya, dünyada önemli turizm şehirlerinden biridir. Yılda 11 milyon turisti ağırlıyoruz. Antalya’da yerleşik olarak yaşayan 30 bin Rus vatandaşı bulunmaktadır. Böyle kültür etkinlikleriyle kültür zenginlikleri paylaşılacaktır” dedi. Filiz, Gülsüm Kabadayı’nın 5 yıldır felçli bir Rus gence annelik yaptığını belirterek, “Annelik böyle bir şeydir. Hiç tanımadığı bir gence kucak açmaktır. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Rus grupların temsilcileri, kültürlerini Antalya’da tanıtma imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Gülsüm Kabadayı da insanları din, dil, ırk ayrımı yapmadan sevmenin önemine işaret ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Akaydın Umut’a sahip çıktı. Belediyemiz Umut’la çok ilgileniyor” dedi.
Rusya’nın Omsk ve Rostov kentlerinden gelen gruplar ve Antalya’da yaşayan Ruslar daha sonra Karaalioğlu Parkı Orta Mirador’da kurulan sahnede çeşitli gösteriler sundu. Rus gruplar, dans gösterileri ve müzikleriyle Antalyalılardan alkış aldı. Gösterilere vatandaşların yanı sıra Antalya’da yaşayan Ruslar da ilgi gösterdi.
Rus Kültür Günleri kapsamında Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda "Omsk ve Rostov Dans-Müzik-Gösteri Grupları ve Todes Ballet Alla Duhova" gösterisi gerçekleşecek.