ANTALYA’DA KILIÇDAROĞLU'NUN MEKTUBU OKUNDU

ANTALYA HABER Haber Girişi : 14 Aralık 2013 10:37
ANTALYA’DA KILIÇDAROĞLU'NUN MEKTUBU OKUNDU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki bütçe görüşmelerine ilişkin mektubu, 81 ille birlikte eş zamanlı olarak Antalya’da da okundu.
CHP’nin Muratpaşa, Kepez, Aksu, Konyaaltı, Döşemealtı ilçe başkanları ve İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'in katıldığı basın açıklamasında, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki bütçe görüşmelerine ilişkin mektubu İl Başkan Vekili Nuri Cengiz tarafından okundu.Cengiz tarafından okunan mektupta, bütçe hakkı 'devletin yapacağı harcamaların kapsamı ve büyüklüğüne, bu harcamaların finansmanını sağlamak üzere vatandaşın ne kadar vergi ödeyeceğine milletin kendisinin karar vermesi' olarak tanımlandı. Okunan mektup şöyle:
"AK Parti hükümetinin Sayıştay denetimini uluslararası standartlardan uzaklaştıran müdahaleleri daha 2010 yılında başladı. Bunun nedeni, hükümetin Sayıştay'ın 2010 yılında hazırlayarak TBMM'ye sunmaya hazırlandığı altı konudaki performans denetimi raporlarında yer alan kamu kaynaklarının verimlilik, etkililik ve ekonomiklik ilkelerine uyulmadan savurganca kullanıldığına ve yüksek miktarda kamu zararına neden olunduğuna ilişkin bulguları TBMM'den ve kamuoyundan saklama isteğiydi. Kamu idarelerinin 2011 yılı harcamalarına ilişkin denetim sonuçlarını kapsayan 132 Sayıştay raporu 4 Temmuz 2012'de kabul edilen bir yasa nedeniyle TBMM'ye sunulamadı. Biz CHP olarak milletin bütçe hakkına 2014 bütçesinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sürecinde de sahip çıkacağız.”