ANTALYA’DA FUHUŞ OPERASYONU"> ANTALYA’DA FUHUŞ OPERASYONU"> ANTALYA’DA FUHUŞ OPERASYONU">

ANTALYA’DA FUHUŞ OPERASYONU

ANTALYA HABER Haber Girişi : 24 Haziran 2013 09:19
<font color=ANTALYA’DA FUHUŞ OPERASYONU" />
Antalya düzenlenen operasyonda 17 kişi fuhuş yaptırdığı, 22 kadın da fuhuş yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin yabancı uyruklu kadınları temizlik işi yapma vaadiyle kandırdıkları ve fuhuşa zorladıkları ileri sürüldü.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Konyaaltı ilçesinde fuhuş yapıldığı tespit edilen 23 ev ve 2 otele operasyon düzenledi. Operasyonlarda örgüt lideri İ.D.(46), örgüt yöneticisi T.K.(33), U.S.(32) ve örgüt üyeleri olduğu ileri sürülen L.O.(31),S.Ö.(30), Y.A.(38), İ.T.(39),Z.D.(33),E.Ö.(42), A.K.(57), C.İ.(25), M.A.(39),Z.A.(52), E.A.(34) ve insan ticareti yaptıkları iddia edilen Türkmenistan uyruklu M.I.(29) ile birlikte yaşadığı F. Y.(23) ve M.V(28) gözaltına alındı. Şüphelilerden M.I.’nın zorla bir odaya kapatıldığı ve yapılan psikolojik baskı sonucu insan ticareti yapmaya zorlandığı öne sürüldü. M.I.’nın ülkesindeki ve Rusya’daki yakınlarını arayarak, ‘Antalya’da dolgun ücretle temizlik işi var’ deyip çalışmaya ikna ettiği öğrenildi. Örgüt üyelerinin kente gelen yabancı kadınları bir odaya kilitleyip fuhuşa zorladıklarını iddia edildi. Gözaltına alınan 22 kadının Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Moldova uyruklu oldukları öğrenildi.
Şüphelilerin Konyaaltı ilçesinde aynı emlakçıdan araba ve ev kiraladıkları belirtildi. Müşterilerin kadınlara 3 örgüt lideri aracılığıyla telefon ve internetten ulaştığı bildirildi.
Öte yandan, M.I.’nin resmi nikahlı olmayan eşi F.Y.’den olan 3 aylık çocuğu da emniyete getirildi. M.I.’de kucağında çocuğu ile ekip otobüsüne bindirildi.
14 şüpheli fuhuşa yer temin etmek, fuhuşa aracılık etmek suçundan, M.I. (29) ile eşi F.Y. (23) ve M.V. (29) ise “hürriyetten yoksun bırakma”, “İnsan ticareti” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
22 kadının ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.