ANTALYA’DA DOKTORLARDAN PROTESTO"> ANTALYA’DA DOKTORLARDAN PROTESTO"> ANTALYA’DA DOKTORLARDAN PROTESTO">

ANTALYA’DA DOKTORLARDAN PROTESTO

ANTALYA HABER Haber Girişi : 18 Haziran 2013 10:33
<font color=ANTALYA’DA DOKTORLARDAN PROTESTO" />
Antalya’da bir grup doktor ve hemşire beyaz önlükleriyle, Taksim Gezi Parkı’nda doktorlara uygulanan tutumu protesto etti.
Müze önünde bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik beyaz önlüklü doktor ve hemşire "Tıbbiyeli boyun eğmez" pankartı açarak, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Doktorları meydanda kalabalık alkışlarla karşıladı. "Doktora takılan kelepçeyi kırarız" sloganı atan doktorlar, Gezi Parkı’nda eylemcileri tedavi ettikleri gerekçesiyle doktor ve hemşirelerin gözaltına alınmasını protesto etti.
Doktorlar adına açıklama yapan Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, doktorların ırk, dil, din yarıma yapmadan her şartta insanların yardımına koştuğunu söyledi. "Etik olmayan doktorun ihtiyaç olduğu anda gerekeni yapmamasıdır" diyen Ertürk, son 10 yılda doktorların düşünülmediği uygulamaların hayata geçirildiğini kaydetti.
Taksim Gezi Parkı olaylarında doktorların gözaltına alınmasını da eleştiren Ertürk, "Yüzlerce insanımızın yaralanmasına neden olmuş, doktor müdahalesine ihtiyaç duyulmuş bir ortamda, hiçbir art niyet ve amacı olmadan mesleğinin gereğini vicdanının gösterdiği yol doğrultusunda, yardım eden, işini yapan hekime kelepçenin izahı nedir? İzin aldın mı? Revir ruhsatın nerede? Herhalde sözün bittiği yer burası olsa gerek. Tek arzumuz, ülkemizin birlik ve bütünlük içerisinde özgürce kimseye zarar gelmeden gerçek demokrasiye ulaşmasıdır" diye konuştu.