ANTALYA'YA 34 KLİMALI DURAK

ANTALYA HABER Haber Girişi : 21 Kasım 2013 09:40
ANTALYA'YA 34 KLİMALI DURAK
Güneşkent Antalya Projesi kapsamında, ilk etapta 4 noktaya monte edilen klimalı duraklara 30 durak daha eklendi ve klimalı durak sayısı 34 oldu.
Güneşkent Antalya Projesi kapsamında, ilk etapta 4 noktaya monte edilen klimalı duraklara 30 durak daha eklendi.
Enerjisini, güneş enerjisi ile desteklenen sistemden alan klimalı duraklar, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Antalya geneline yayıldı. Yolcu yoğunluğunun bulunduğu noktalarda, Muratpaşa ilçesine 15, Kepez ilçesine 8, Konyaaltı ilçesine 5, Aksu ilçesine 2, Döşemealtı ilçesine 1 klimalı durak yerleştirildi. İlçelerden gelen talepleri geri çevirmeyen Başkan Mustafa Akaydın’ın talimatları doğrultusunda, Alanya’ya 1, Manavgat’a 2 klimalı durak montajı yapıldı. Yaz aylarında serinlik veren, kış aylarında vatandaşı dış ortamdan koruyan ve ısı enerjisi sağlayan duraklar vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

LED EKRANLA BİLGİLENDİRME
Enerjisini üzerindeki güneş panellerinden üreten klimalı duraklara bilgilendirme amaçlı LED ekran yerleştiriliyor. Vatandaşlar LED ekranlardan o duraktan hangi toplu ulaşım hatlarının geçtiğini ve güzergahlarını öğrenebiliyor. İlk etapta Cumhuriyet Meydanı ve Yüzüncü Yıl durağına yerleştirilen LED ekran, tüm klimalı duraklara konulacak. Klimalı duraklarda, Antalya’da Kitaplar Dolaşıyor Projesi kapsamında kitaplık monte ediliyor. Vatandaşlar toplu ulaşım aracı beklerken kitap, dergi, gazete okuyabilecekler.

ŞİKAYET VE ÖNERİLER
Klimalı durakların bakım ve temizliği için bir ekip oluşturuldu. Sadece klimalı durakların temizliğinden ve bakımından sorumlu olan ekip, durakların kötü amaçlı kullanımlarını önleyecek. Antalyalılar, klimalı duraklarla ilgili her türlü öneri ve şikayetlerini 444 37 08 nolu çağrı merkezi ile [email protected] internet adresine bildirebilecekler.