ANTALYA'NIN ZEHİR TACİRLERİ ADLİYEDE

ANTALYA HABER Haber Girişi : 01 Aralık 2013 23:34
ANTALYA'NIN ZEHİR TACİRLERİ ADLİYEDE
Antalya'da düzenlenen operasyonlarda, 250 bin lira değerinde 1 kilo 210 gram metamfetamin maddesi ile yakalanan 6 zanlı adliyeye sevk edildi.
Antalya'da düzenlenen operasyonlarda, 250 bin lira değerinde 1 kilo 210 gram metamfetamin maddesi ile yakalanan 6 zanlı adliyeye sevk edildi. İki gün önce, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ve Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince bir operasyon yapıldı. Operasyonlarda, 250 bin lira değerinde, 1 kilo 210 gram metamfetamin maddesi ile Alanya, Antalya, Manavgat ve Gazipaşa'da yakalanan M.G.(42), M.D.(31), K.Ç.(44), Ç.A.(42), T.G.(25) ve M.R.A (40) sorguya alındı. Alanya Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 6 zanlı "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek" suçundan adliyeye sevk edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
İran üzerinden Van'a, Van'dan Alanya'ya dünyanın en pahalı uyuşturucularından olan metamfetamin maddesi geleceğini tespit eden Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ve Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri ortaklaşa operasyon başlattı. Operasyonda, içerisinde M.G., M.D. ve K.Ç. adlı şüphelilerin bulunduğu otomobil Alanya merkezinde durduruldu. Otomobilde Çekiç ve Ben adlı narkotik köpekleri tarafından yapılan aramada vites körüğüne zulalı vaziyette 1 kilo 210 gram ağırlığında piyasa değeri 250 bin lira olan 200 kilo esrar maddesine eş değer olduğu belirlenen metamfetamin adlı uyuşturucu madde ile 1 gram eroin ele geçirildi. Aynı operasyonda, Manavgat'ta Ç.A., Gazipaşa ilçesinde T.G., Antalya'da M.R.A. yakalanarak sorgulanmak üzere Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.