ANTALYA'DA KADIN AVUKATA SALDIRI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 18 Haziran 2014 12:56
ANTALYA'DA KADIN AVUKATA SALDIRI
Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu avukatları, erkek arkadaşı Abdurrahman G tarafından üzerine benzin dökülerek yakılan Hülya Çilem Berkil'in karar duruşmasının ardından sanık yakınlarının Berkil'in annesi ve kadın avukatlara saldırmasına tepki g

 Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu avukatları, geçen hafta adliye bahçesinde saldırıya uğrayan meslektaşları kadın avukata destek için basın açıklaması yaptı.
Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu avukatları, erkek arkadaşı Abdurrahman G tarafından üzerine benzin dökülerek yakılan Hülya Çilem Berkil'in karar duruşmasının ardından sanık yakınlarının Berkil'in annesi ve kadın avukatlara saldırmasına tepki gösterdi.
Adliye önünde Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu adına basın açıklaması yapan Avukat Feden Şengün, erkek şiddetinin mağdurlarında Çilem Berkil’i katleden erkek egemen sistemin hedefinde bu kez kadın avukatların olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kendisini sevdiğini söyleyen erkek tarafından yakılarak katledilen Hülya Çilem Berkil'in Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasını, müşteki avukatı Gülseda Öz ile dayanışma halindeki Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu da takip etmekteydi. Gözlemci olarak Kadın Dayanışma Merkezi ve derneği adına duruşmaya katılan Nuray Kaya, beraberindeki Çilem Hülya Berkil'in annesi ve kardeşiyle birlikte sanık yakınlarının sözlü ve fiziksel saldırısına uğramıştır. Duruşma sırasında meslektaşlarımıza alenen yöneltilen tehditler ve hüküm açıklandıktan sonra sanıkların gösterdiği pervasızlığa rağmen gerek mahkeme heyeti gerek adliye emniyet birimleri gerekli güvenlik önlemleri almamıştır. Olay sonrasında dağılmayan saldırganların adliye bahçesinde direkleri tekmelemeye devam etmesi ve saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın taleplerine rağmen gözaltı işlemi yapılmamıştır. Son olay bir kez daha göstermiştir ki kadına yönelik şiddet sistematik ve politiktir."
Antalya Barosu Kadın Hakları Kurulu olarak kadına yönelik şiddeti ve meslektaşlara yapılan saldırıyı kınadıklarını dile getiren Şengün, "Meslektaşlarımızın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma merkezimizce takip edilecektir. Bu doğrultuda erkek egemen zihniyetle mücadele ederek, kadına yönelik şiddet davalarının takipçisi olacağız" diye konuştu.

"BİR KADINI YİNE BİR KADIN KORUDU"
Saldırıya uğrayan Avukat Gülseda Öz de Antalya Barosu Kadın Halları Kurulu’na teşekkür ederek, "Arkadaşlarım olmasaydı davada çok yalnız kalacaktım" dedi. Bir kadını koruyanın yine bir kadın olduğunu ifade eden Öz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Erkeklerin bu konuya ne kadar duyarsız kaldığını gördük. Biz her zaman erkek şiddetinden şikayet ediyoruz. En azından polisin erkek kadın gözetmeksizin herkesi korumakla görevli olduğunun bilincinde olması gerekir. Mahkeme heyetinin tüm uyarılarımıza rağmen bizim güvenliğimizi noktasında duyarlı olması gerekirdi. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Adaleti sağlamak için büyük mücadele veriyoruz, canımızı ortaya koyuyoruz. Devletin de bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz."

BENZİN DÖKEREK YAKMIŞTI
Antalya'ya tatile geldiği arkadaşı Çilem Hülya Berkil'i benzin dökerek yakmaktan tutuklu yargılanan Abdurrahman G, geçen Cuma günü görülen karar duruşması sonrası ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Adliye bahçesinde Abdurrahman G’in yakınları Berkil’in annesine ve kadın avukatlarına ve kendi avukatlarına saldırıda bulunuldu. Bir süre slogan atan avukatlar, daha sonra adliyeye girdi.

 

 

antalya haber

 www.antalyahaber.com.tr