ANTALYA'DA GEZİ PARKI EYLEMİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 01 Haziran 2014 13:34
ANTALYA'DA GEZİ PARKI EYLEMİ
Gezi olaylarının birinci yıl dönümünde Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda çadırlar kuruldu. Bir dizi konuşma, şiir ve müzik dinletisi ile belgesel gösterimi yapıldı.
Geçen yıl İstanbul Taksim'de başlayan ve ülke geneline yayılan Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümünde Antalya’nın Cumhuriyet Meydanı'na çeşitli sivil toplum örgütleri ve partiler tarafından irili ufaklı çadırlar kuruldu. 50'nin üzerinde sivil toplum kuruluşu, meslek odası, siyasi partiden oluşan Antalya Gezi Dayanışması, Gezi olaylarının birinci yıldönümü için gösteri düzenledi. Havanın sıcak olmasına rağmen çok sayıda kişi Cumhuriyet Meydanı'na gelerek çadırlarını kurdu. “Gezi Partisi” ise kurduğu serbest kürsü ile halkın düşüncelerini aldı. Meydan döviz ve pankartlarla kaplanırken, bazı gruplar halay çekti, bazıları ise söyleşiler düzenledi.
Akşam saatlerinde ise bir grup Aydın Kanza Parkı'nda bir araya geldi. Burada bir süre slogan atan grup, ardından Güllük Caddesi boyunca yürüyüşe geçti. Grubun en önünde Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı. Düdük, tencere ve tava ile Gezi'de yaşananları protesto eden gruba, çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Yürüyüşe Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın da katıldığı görüldü. Cumhuriyet Caddesi'nden meydana gelen grubu, alanda bekleyenler alkışlarla karşıladı. Göstericilerin bir kısmının ise akşam çadırlarında kalacakları öğrenildi.