ANTALYA'DA 3 AYLIK BEBEK BOĞULARAK HAYATINI KAYBETTİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 03 Şubat 2014 20:26
ANTALYA'DA 3 AYLIK BEBEK BOĞULARAK HAYATINI KAYBETTİ
Antalya'da annesi tarafından emzirildikten sonra yatırılan 3 aylık bebek, uykusunda kusma sonucu boğularak, hayatını kaybetti.
Uzmanlar, annelere emzirdikten sonra bebeği hemen yatırmamaları konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlar, özellikle 2-4 aylık bebeklerde, yeni doğan ölümlerin bir çoğunun yatış şekillerinden kaynaklandığını belirtiyor. 
Antalya Kepez ilçesinde yaşanan olayda, Akif- Berivan Yürgüç çiftinin çocukları 3 aylık Fatma Zehra Yürgüç, sabaha karşı uyandı. Anne Berivan Yürgüç tarafından emzirilen bebek Fatma Zehra, annesi tarafından yatağına yatırılıp, uyutuldu. Sabah kızının kıyafetlerini değiştirmek için odaya giren anne Berivan Yergüç, çocuğun hareketsiz olduğunu fark edip, babaya haber verdi. Hemen Akdeniz Şifa Hastanesi'ne götürülen bebeğin, hastaneye ölü olarak geldiği anlaşıldı. Boğularak hayatını kaybettiği anlaşılan minik Zehra 'nın yapılan otopsi sonucunda, anne sütünü geri kusması ve buna bağlı olarak boğulduğu tespit edildi. Kızının cenazesini almak için morga gelen baba Akif Yürgüç, eşinin minik Zehra'yı sabah 5'te emzirdikten sonra tekrar uyuttuğunu söyledi. Sabah kalkınca kızını öptüğünü, bu sırada yüzünde soğukluk hissettiğini söyleyen baba Yürgüç, ''Ben diğer odaya gittim. Zehra'nın ağabey ve ablası kardeşlerinin kıpırdamadığını fark etmiş. Eşim de üzerini değiştirmek istediği sırada nefes almadığını söyleyince, doktora götürdük. Burada öldüğünü söylediler'' dedi. Minik Zehra'nın cenazesi, Antalya'da toprağa verildi.
Uzmanlar yeni doğan ölümleri karşısında önemli uyarılarda bulundu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Noroloji Bilim Dalı'ndan Doç Dr. Özgür Duman, özellikle bebeklerin 2-4 aylık olana kadar, beslenmelerinde dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Duman, bebeğin emzirildikten hemen sonra yatırılmaması, gazının mutlaka çıkartılması gerektiğini belirtti. Özellikle yarım saat sonra yatırılması gerektiğine dikkat çekti. Yine bebeklerin, anne-baba ile yatırılmasının tehlikeli olduğunu, yorganın bebeğin boyunu geçmemesi gerektiğini ve annenin emzirirken uyumaması uyarılarında da bulundu. Bebeklerin kusmuklarının akciğerlerine kaçması sonucu nefessiz kalarak boğulduklarını belirten Duman, yeni doğan ölümlerinin, daha çok yatış şekillerinden kaynaklandığını söyledi.