ANTALYA'DA 14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMALARI RENKLİ GEÇTİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 14 Mart 2014 15:24
ANTALYA'DA 14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMALARI RENKLİ GEÇTİ
14 Mart Tıp Bayramı Günü kutlamaları Antalya'da Bayram havasında geçti.
14 Mart Tıp Bayramı Günü etkinlikleri töreni Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Antalya Kamu Hastaneleri Birliğinin Atatürk Anıtı'na çelenklerini sunmasının ardından, törenler Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Salonu'nda devam edildi. Etkinliğe Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş ve MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik de katıldı.
TIP MESLEĞİ SAYGIN VE KUTSALDIR
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Taş, tıp mesleğinin kutsal olduğunu söyledi. Erdoğan Taş, "Tıp mesleği insanı sağlıklı bir şekilde yaşatmayı, acısını azaltmayı ve daha nitelikli bir yaşamı insanlığa sunmayı amaç edinmiş, büyük özveri gerektiren, kutsal, saygın ve onurlu bir meslektir. Sağlık çalışanları olarak inanç ve hedefleri doğrultusunda "Sağlığa adanmış hayatları" temsil ediyoruz. Bizler 'Sağlığa adanmış hayatlar' olarak 2014 yılı Tıp Bayramı'nı 10-15 Mart tarihleri arasında Antalya'nın doğusundan batısına, kamusundan özeline tüm meslektaşlarımızın ve halkımızın katılımı ile bir sağlık şöleni şeklinde kutladık" dedi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETİN KABUL EDİLEBİLİR TARAFI YOK
Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür ise, "Irk, cinsiyet ayırmadan 112'siyle her şeyiyle vatandaşa çok yakınız. Ambulans helikopter ve uçaklarıyla gelişmiş ülkelerin standartlarını yakalamış durumdayız. Çalışanlarımız açısından bakıldığında ise diğer ülkelere kıyasla orta ve ortanın üzerinde olsa da tabi ki daha da iyileştirebilir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ise kesinlikle kabul edilebilir tarafı yok. Şiddetin son bulduğu bir gün olması dileğiyle hepinizin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu.
ŞİDDETE KARŞI HIZLI ÖNLEMLER ALDIK
Ülke olarak 187 yıl önce batılı anlamda sağlık kurullarının kurulmaya başlandığını ifade eden Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, "Hayata başlarken de yaşarken de hepimizin yolu bir şekilde sağlık çalışanlarıyla kesişiyor. Sizler 24 saat çalışan, sorunu olmadığı varsayılan meşakkatli bir mesleğe mensup kişilersiniz. Sizin sorununuz olmayacakmış gibi bir algı söz konusu. Bu nedenle çalışma ortamınız ve şartlarınız son derece önemli. Son yıllarda karşılaştığımız sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olayları hepimizi derinden yaralıyor. Bunu bilmenizi isterim. Tabi biz yönetici olarak bu tür olaylara inanılmaz hızlı bir refleks gösterdik ve önlem alınması konusunda çalışmalar yaptık. Bunun yanı sıra ülkemiz zenginleştikçe sağlık çalışanlarımız da bundan kendilerine düşen payı alacaklardır. Bu yıl sağlık şöleni şeklinde kutlamalar planlanmış durumda. Bu organizasyonu yapan ve düşünen herkese teşekkür ediyor, her gününüzün bir bayram olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Programın ikinci bölümünde ise, Kamu Hastaneleri Birliği basın birimi tarafından hazırlanan "Sağlığa Adanmış Hayatlar" video gösterisi izleyicilerle buluştu. Sağlığa adanmış hayatların mimarları Berrin Demir, Hüseyin Demirel ve eşi Emine Demirel'e plaketlerini Antalya Valisi Sebahattin Öztürk sunarken, anı yarışması birincisi Hüseyin İşlek, ikincisi Hüseyin Çoban ve üçüncüsü Fatma Aşkın'ın plaketlerini ise Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe takdim etti. Çello ve yan flüt dinletisinin ardından meslekte 40 yılını dolduran 15 kişi sahneye davet edildi. Masa tenisi turnuvasında dereceye girenlerin de ödül aldığı organizasyon, Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin konseriyle son buldu.