ANTALYA YAT LİMANI'NDA TEMİZLİK "> ANTALYA YAT LİMANI'NDA TEMİZLİK "> ANTALYA YAT LİMANI'NDA TEMİZLİK ">

ANTALYA YAT LİMANI'NDA TEMİZLİK

ANTALYA HABER Haber Girişi : 30 Haziran 2013 13:32
<font color=ANTALYA YAT LİMANI'NDA TEMİZLİK " />
Antalya’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Yat Limanı'nda yapılan deniz dibi temizliğinde lastik, mangal, akü, tabure, çatal, bıçak, tava, tencere gibi atıklar çıkartıldı.
Deniz Ticaret Odası Antalya Başkanlığı, Liman Başkanlığı, Deniz Polisi, Sahil Güvenlik dalgıçları ve gönüllü dalgıçları 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Yat Limanı'nda deniz dibi temizliği yaptı. Üç saat süren deniz dibi temizliğinden deniz dibinden çıkanlar görenleri şaşkına çevirdi. Masa, sandalye, lastik, mangal, tencere, tava, çatal, bıçak ve şişe atıklarının bulunduğu deniz dibinin, insan faktörlü kirletildiği gözden kaçmadı. Karada stoklanan atıklar, minyatür bir tepeyi andırdı.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle deniz dibi temizliği yapıldığını belirten Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, "Bu tür atıklar insanların kendi eliyle denize attığı veya düşürdüğü atıklar. Kimileri de fırtınalı havalarda alabora olan balıkçı teknelerinden düşüyor. Deniz dibi temizliklerimiz sadece bayramlara has olmayacak. Bundan sonra sık sık gönüllü dalgıçlarla bu çalışmaları yapacağız" dedi.
Liman Başkanı Murat Müftüoğlu da çalışmaları yakından izledi.