ANTALYA SURİYE'YE GIDA GİYİM VE 16 TON ELMA GÖNDERDİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 03 Şubat 2014 10:05
ANTALYA SURİYE'YE GIDA GİYİM VE 16 TON ELMA GÖNDERDİ
İHH ve İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen kampanya kapsamında Antalya'nın Korkuteli ilçesinde toplanan bir tır elma Suriye'ye gönderildi.Antalya'dan gıda, giyim ve battaniye yükleneceğini de sözlerine ekledi.
Korkuteli'den yaklaşık 15 gün önce başlatılan kampanya kapsamında bir tır dolusu elma, Suriye'ye gönderildi. İHH İnsani Yardım Derneği Temsilcisi Hüsnü Özel, "Zalim Esed rejimi 200 binin üzerinde insanı katletti. Birçoğunu evsiz ve yurtsuz bıraktı. Kadınlara tecavüz edildi, çocuklar, erkekler diri diri toprağa gömüldü. Akıllara durgunluk veren katliamlar yaşandı. Biz de İHH gönüllüleri olarak Korkutei'de bu katliama seyirci kalmamak adına yaklaşık İnşallah yardımlarımızı Suriye'ye ulaştırmaya çalışacağız" dedi.
Soğuk kış şartlarında savaş nedeniyle yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin zor koşullarda yaşadığını belirten Özel, "Bir taraftan açlık, bir taraftan soğuk Suriye halkını çaresiz bırakmıştır. Kedi köpek etlerinin yenmesinin fetvalarını duyar hale geldik. Bu acı tablo karşısında sessiz kalamazdık. Komşuluk hakkı için başlattığımız kampanyamız bir tırla kalmayıp devam edecektir" diye konuştu.