ANTALYA REKORU 7 DAKİKA'DA KIRDI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 01 Mart 2013 18:00
ANTALYA REKORU 7 DAKİKA'DA KIRDI
ANTALYA'da ‘1 Saatte En Fazla Organ Bağışı’ rekor denemesi dalında Guinnes rekoru ilk 7 dakika'da kırıldı.
Kepez Arena Spor Salonu'nda düzenlenen rekor denemesi, 230 sağlık ekibinin eşliğinde 40 masada başvuruların kabulüyle başladı. Sanatçı Sümer Ezgü de organ bağış kartını doldurarak bütün organ ve dokularını bağışladı. Bir yakınının organa ihtiyacı olduğunu ve bu durumu yakından bildiğini söyleyen Ezgü, rekora katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

HERKESİ KUTLUYORUM

Rekor denemesinde konuşan Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, canlı nakilde dünya birincisi olduklarını belirterek, “Bugün bu bilincin oluşmasına katkı veren herkesi kutluyorum. Duyarlılık göstererek sorunun çözülmesine gayret gösterip organlarını bağışlamak üzere adeta yarışıyorlar” dedi.
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise, hayırlı olmasını dileyerek Antalya’nın güzel bir işe imza attığını söyledi.
Guinness Türkiye Temsilcisi ve Hakemi Şeyma Subaşı da geri sayımı başlatarak rekor denemesinin startını verdi.

TÜRKİYE'NİN İLK YÜZ NAKLİ YAPILAN İSMİ

Organizasyona Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile 4'üncü yüz nakli olan Tura Çolak da katıldı. Tüm organlarını bağışladığını söyleyen Acar, Antalya'da güzel bir organizasyona imza atıldığını belirtti. Acar, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederek, “Akdeniz Böbrek Hastaları ve Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak bir derneğimiz var, bizim bir sloganımız var, bugün biz yarın belki de siz' buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Lütfen organ bağışında duyarsız kalmayalım” diye konuştu.

ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Turan Çolak da yüz nakli olduğunu belirterek şunları söyledi: "Herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Ben de bütün organlarımı bağışlayarak kampanyaya katıldım. Herkesin duyarlı olmasını organlarını bağışlamasını istiyorum.”

ANTALYA ORGAN NAKLİNİN BAŞKENTİ

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş da organ nakli ile, bir çok ilkleri ile dünyada yer tutmuş olan Antalya’nın bugün organ bağışında da 1 saat içinde en çok organ bağışı yaparak rekor kırmasını amaçladıklarını kaydetti. Prof.Dr. Demirbaş, Antalya'nın turizmin başkenti olduğu kadar organ naklinin de başkenti olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu daha önce bir çok operasyonla, ameliyatla bütün dünya zaten biliyordu. Bugün bu bağış kampanyasıyla bunu taçlandırmak istiyoruz."
Nasrettin Hoca kıyafetleri ile salona renk katan bir kişi ise, ''İnsanlığın en büyük rekoru'', ''Yaşasın yeniden kazanım hareketi'' yazılı pankart ile organ bağışına destek verilmesini istedi.

AMAÇ DUYARLILIĞI ARTIRMAK

Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nden Doç. Ayhan Dinçkan ise, önemli olanın ihtiyaç olduğu zaman bağışların yapılması olduğunu söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı organizasyona katılarak, amaçlarının rekordan çok duyarlığın artması olduğunu belirtti. Prof.Dr. Özkan, yüz nakli yaptığı Turan Çolak ve Uğur Acar’ın organizasyona destek vermesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti.