ANTALYA POLİSİNDEN İNCE TAKİP"> ANTALYA POLİSİNDEN İNCE TAKİP"> ANTALYA POLİSİNDEN İNCE TAKİP">

ANTALYA POLİSİNDEN İNCE TAKİP

ANTALYA HABER Haber Girişi : 29 Temmuz 2013 09:35
<font color=ANTALYA POLİSİNDEN İNCE TAKİP" />
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde banka şubesini soyan 2 kişi çevredeki 400 işyerine ait güvenlik kameraları kayıtları incelenerek yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi Evliya Çelebi Caddesi'nde 5 Haziran günü bir banka şubesine başlarına kadın çorabı geçirerek gelen iki şüpheli, yanlarında bulunan tabanca ve bıçakla güvenlik görevlisi Ramazan P.'yi etkisiz hale getirip, veznedar Aslıhan T.'den kasadaki paraları vermesini istemişti. Poşete konulan 6 bin lira para ile banka şubesinden çıkan zanlılar, havaya bir el ateş açıp koşarak uzaklaşmıştı. Yakın bir yere bıraktıkları motosiklete binen iki soyguncu, kısa sürede izlerini kaybettirmişti. Soygunun ardından soruşturma başlatan Antalya polisi, bankanın güvenlik kameralarından zanlıların eşkalini ve kaçış yönlerini belirledi. Zanlıların Fahrettin Altay Caddesi'ne doğru koşarak uzaklaştığını tespit eden polis ekipleri, Antalya'nın en işlek caddeleri olan Fahrettin Altay, Yener Ulusoy, Yüzüncü Yıl, Kazım Karabekir ve Turgut Reis caddelerindeki güvenlik kameralarının incelemesi için 10 kişiden oluşan 3 ekip kurdu.

400 KAMERA İNCELENDİ
Özel ekip, 10 gün süren çalışmada ilk olarak güvenlik kameralarından motosikletin gittiği güzergahı belirledi. Ekipler, 2 kişinin soygundan 1 saat önce Çarşamba Pazarı'na gittiğini ve buradan iki kadın çorabı aldığını tespit etti. Güvenlik Yener Ulusoy ve Yüzüncü Yıl’daki işyerlerinden güvenlik kameralarını incelen özel ekip, banka soyguncularının banka şubesinden çıktıktan sonra motosikletle 4 kilometre uzaklıktaki Kazım Karabekir Caddesi'ne gittiklerini belirledi. Çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan ikilinin soygunun ardından 6 bin lirayı paylaşarak şehir dışına çıktıkları da öğrenildi. Dün kaldıkları eve operasyon düzenleyen polis, iki zanlıyı da gözaltına aldı. Polis ekipleri, eşkale uyan sabıkalı S.K. (23) ve F.B'yi (20) gözaltına aldı.
Öte yandan, zanlıların yakalandıktan sonra polise, "Bizi nasıl yakaladınız. Soygun anının güvenlik kamerası görüntülerini ailemiz televizyonda izledi ve bizi tanımadı" şeklinde konuştuğu öğrenildi.
Sorguları tamamlanan S.K. ile F.B. ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.