ANTALYA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI'NDAN SEMİNER

ANTALYA HABER Haber Girişi : 14 Mart 2013 10:54
ANTALYA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI'NDAN SEMİNER
Antalya İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği ‘Aile İçi Şiddet, Kadın ve Çocukların Korunması'na yönelik seminer düzenledi.
Antalya İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği, Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ve Antalya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü işbirliği ile ‘Aile İçi Şiddet, Kadın ve Çocukların Korunması'na yönelik seminer, Kahyalar beldesindeki Burhan İlköğretim Okulu'nda düzenlendi.
Kadınların büyük ilgi gösterdiği seminerin açılışında konuşan Antalya Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Ümmihan Temir, şiddetin büyük bir suç olduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik bazı çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Temir, bunların bilgilendirme, şiddete maruz kalanları koruma, şiddet gösteren kişilere yönelik çalışmalar olduğunu anlattı. Temir, kadına yönelik şiddet olaylarıyla karşılaşılması halinde 155, 156 veya 183 ihbar hatlarından yardım isteyebileceklerini bildirdi.
EĞİTİMSİZLİĞİN ROLÜ BÜYÜK
Antalya Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Özgür Akçaöz Düven ise, yaşanan olaylarda, eğitimsizliğin rolünün büyük olduğunu vurguladı. Düven, Türkiye'de 3 milyondan fazla kadının okuma yazma bilmediğini kaydetti. Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik bir başka unsurun da kadınların iş gücüne katılımı olduğunu anlatan Düven, kadınların yüzde 71'inin hiçbir sosyal güvenceye tabi olmadıklarının altını çizdi. Düven, “Toplumuzda kadınlara genel bir ayrımcılığı da görüyoruz. Bunlar, mülk edinmede, iş yaşamında, her alanda var. Meclis'te bile son seçimlerde kadınların temsil edilme oranı yüzde 14. Türkiye genelinde 2 bin 921 belediye başkanından sadece 21'i kadın. Biz tüm bunların önüne geçilmesi için çalışıyoruz” dedi.