ANTALYA EMNİYETİNDEN ''İNSAN EN İYİ YAŞADIKLARINDAN ÖĞRENİR'' PROJESİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 07 Şubat 2014 11:20
ANTALYA EMNİYETİNDEN ''İNSAN EN İYİ YAŞADIKLARINDAN ÖĞRENİR'' PROJESİ
Antalya Emniyeti "İnsan En İyi Yaşadıklarından Öğrenir" projesi kapsamında polise teçhizatını etkin ve verimli kullanması olay yerine ilk giden ekibin alması gereken önlemler ve davranışlar uygulamalı olarak gösteriliyor.
Antalya Emniyet Müdürlüğü "İnsan En İyi Yaşadıklarından Öğrenir" projesi başlattı. Projede, yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli ana fikir olarak belirlendi. Bu model kapsamında gerçeğe uygun senaryoya dayalı uygulamalı derslerin, pratik polislikteki uygulamaların daha verimli hale getirmesi bekleniyor. Her yıl verilen eğitimde, durum uygulamaları, insan hakları, polis savunma taktikleri, senaryolu atış teknik ve taktikleri, polisin kendi teçhizatını daha etkin ve verimli kullanması ile toplumsal olaylarda ve olay yerine ilk giden ekibin alması gereken önlemler ve polisin davranışları uygulamalı olarak gösterildiği belirtildi.
Ayrıca polisin vatandaşla olan iletişimleri en üst düzeye çıkarılarak, vatandaşların polis ile olan ilişkilerini sıcak tutarak toplum desteğini arttırma, güvenli kılma, suçları azaltma sürekli iyileştirme için uygulamalı eğitimlere yer verileceği kaydedildi.
Projenin 2014 yılında da devam edeceği, 2013 yılında ise bin 100 polisin bu eğitimlerden geçtiği bildirildi.