ANTALYA EMNİYET MÜDÜRÜ TONBUL'A ENGELSİZ ZİYARET

ANTALYA HABER Haber Girişi : 21 Ocak 2014 10:17
ANTALYA EMNİYET MÜDÜRÜ TONBUL'A ENGELSİZ ZİYARET
Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Karadoğan ve beraberindeki iki görme engelliyle birlikte Antalya Emniyet Müdürlüğü hizmet binasını ziyaret ederek yapılan yenilikleri yerinde test ettiler.
Engellilere kolayca hizmet vermek için emniyet müdürlüğü binalarına engelli asansörü, kabartma zemin ve Braille alfabeli harita yerleştirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Karadoğan yapılan hizmetlerin yerinde ve yararlı olduğunu belirtti.
5378 sayılı engelliler hakkındaki kanun kapsamında, Kamu Binaları, Kamuya Açık Alanlar ve Toplu Taşıma Araçlarının Engellilerin Kullanımına Uygun Duruma Getirilmesi ve engelli vatandaşların kamu hizmetlerinden engelsiz yararlanması için Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün halka hizmet sunulan bina, tesis ve mekanlarına engelli vatandaşların rahat hizmet alabilmeleri için düzenleme yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün fiziki şartlarının engelli erişimine uygun hale getirilebilmesi için yaptırılan asansör, rampa, engelli tuvaleti, yönlendirici kabartma zemin döşemeleri, yönlendirici yazı levhaları Antalya ve ilçe genelinde tüm emniyet hizmet binalarında tamamlanarak engelli vatandaşların hizmetine sunuldu.

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRÜ TONBUL'U ZİYARET ETTİLER
  Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Karadoğan ve beraberindeki iki görme engelliyle birlikte Antalya Emniyet Müdürlüğü hizmet binasını ziyaret ederek yapılan yenilikleri yerinde test ettiler. Kapı girişinden emniyet müdürü odasına kadar sorunsuz bir şekilde yardım almaksızın ulaşabilen engelli vatandaşlar yapılan hizmetin yerinde olduğunu kaydetti. Antalya Emniyet Müdürü Cengiz Tonbul engelli vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunabilmek ve binamızda rahatça hareket edebilmeleri için tüm hizmet binalarında iyileştirme yaptıklarını söyledi.

34 BİNA YENİLENDİ
Emniyet Müdürlüğü İnşaat Emlak İşleri Şube Müdürü Nedim Arıkan ise engelliler için yapılan çalışmaların yasanın çıkmasından itibaren hızlıca tamamladıklarını belirtti. Antalya genelinde emniyet müdürlüğüne ait 34 binayı görme engelli vatandaşlar için yenilediklerini kaydeden Arıkan, "13 engelli tuvalet, 5 engelli rampası ve 2 asansör ile hizmet binalarımızı engelli vatandaşlarımızın kullanıma uygun hale getirdik. Yenileme çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir" diye konuştu.